Hirdetés

Így áll a mobilos Windows



|

10,9 százalék jut a Windows 10 Mobile-nak a Windows Phone-on belül.

Hirdetés

A nagy elemzőcégek statisztikáiból már tudjuk, hogy a mobilos Windowsnak gyakorlatilag végleg leáldozott - és a Microsoft sem foglalkozik különösebben a globálisan 1-3 százalékot jelentő platformmal. Az AdDuplex úgy érezte, ideje megnézni, hogy mi a helyzet a mobilos Windows piacán belül. 

Hirdetés

Az AdDuplex adatai alapján a Windows Phone-alapú készülékek mindössze 10,9 százalékán fut a Windows 10 Mobile. Ez 0,5 százalékos emelkedés májushoz képest, és 75 százalék frissítésként kapta meg az új rendszert, nem pedig új készüléket vásárolt. 

A Windows Phone 8.1 még mindig 78,8 százalékot jelent, 7,4 százalék pedig Windows Phone 8-at futtat. A Windows Phone 7.x 2,9 százalékon áll. 

A márkákat tekintve 98,74 százalékkal az élen a Microsoft/Nokia, a második 0,51 százalékkal az Alcatel OneTouch, majd 0,19 százalékkal az HTC következik. A legnépszerűbb készülék 13,4 százalékos aránnyal a Lumia 535. 

További érdekes statisztika, hogy háromszor annyi aktív Lumia 550 van jelenleg, mint amennyi Lumia 950 XL. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.