Hirdetés

Így állítsd le a Facebook automatikusan lejátszódó videóit



|

Androidon nem is olyan nehéz elérni, hogy a Facebook a jövőben ne kezdje el magától lejátszani nekünk a videókat. Szövegesen és videós formában is mutatjuk, mit kell tenned.

Hirdetés

A Facebook a jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt fektet majd a videókra, a közösségi oldal nem titkolt céljai között szerepel ugyanis, hogy valahogyan, de a YouTube-ot is megszorongassa. Érdekes lesz látni, hogy mennyire jár sikerrel az óriás, elvégre a YouTube-ra általában kifejezetten a videós tartalmak fogyasztásáért lépünk fel, míg a Facebookon az ilyen anyagot általában szöveges bejegyzések kísérik, és itt-ott bukkannak fel a hírfolyamban. 

Hirdetés

A gond az, hogy mivel a Facebook szeretne minket rászoktatni a videókra a platformján, ezért mobilon görgetve egy-egy videó magától elindul, anélkül, hogy rányomnánk a lejátszás gombra. 

A legutóbbi változtatások miatt ráadásul hamarosan hanggal együtt kezdi el lejátszani a videókat a Facebook. Állítólag ezzel gazdagabb és rugalmasabb lesz az élmény - ugyanakkor kellemetlen helyzetbe is kerülhet az, aki egy vacsoraasztalnál vagy vendégségben kezdi el görgetni a facebookos bejegyzéseket. Szerencsére a hang lejátszása - a videókkal egyszerre - külön is letiltható lesz, amint megérkezik mindenkihez ez az opció - egyelőre csak kevesen érhetik el a beállításokban. 

A jó hír addig is az, hogy a hírfolyamon belül automatikusan lejátszódó videókat már most rendszabályozhatjuk a Facebook appban. 

Ha téged is dühít, hogy görgetés közben elindulnak a videók, esetleg mobilinternetes kapcsolatot használsz, aminek az adatkeretével szeretnél jobban spórolni, akkor kövesd a következő beállításokat Androidon. 

1. Indítsd el a Facebook appot, majd nyomj a jobb alsó sarokban található menü ikonra. 

2. Ezután görgess le egészen a [Súgó és beállítások] szekcióig. 

3. Itt keresd meg az [Alkalmazásbeállításokat], majd görgess le az [Automatikus lejátszás] sorhoz. 

4. Nyomj rá, és a megjelenő ablakban válaszd ki az elérhető opciók közül a számodra megfelelőt. Lehetőséged van rá, hogy csak WiFi-n keresztül kérd a videók automatikus elindítását (így spórolhatsz a mobilinterneteddel is), de megadhatod, hogy azok semmilyen körülmények között ne induljanak el maguktól.

Most pedig mutatjuk a folyamatot videós formában is:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.