Hirdetés

Így bánik el a kártékony appokkal a Google



|

A Verify apps biztonsági beállítás minden készüléken kutat a potenciálisan kártékony appok után.

Hirdetés

Az Androidban van egy Verify apps biztonsági réteg, amely rendszeresen ellenőrzi a gyanús tevékenységet a készülékeken, és szkenneli az újonnan telepített appokat, majd értesít az esetlegesen veszélyes szoftverekről. 

Hirdetés

Minden nap több százezer eszközt fésül át így a Google, ugyanakkor vannak olyanok is, amelyeket nem lehet. 

Amint a Google szoftvermérnöke mondja, ezek DOI (döglött vagy nem biztonságos) jellegű eszközök, amelyekhez nem fér hozzá valamiért a biztonsági rendszer. Elképzelhető, hogy már nincsenek használatban, de az is lehet, hogy a Verify apps kártevő miatt van korlátozva. Amint egy készülék DOI státuszt kap, segíthet beazonosítani a kártékony appot, amit nem megbízható helyről telepítettek. 

A Google a telepített appok utáni normál vagy DOI jellegű visszajelzésekből állít fel egy százalékos arányt, és dönti el, hogy egy app kártékony lehet-e. 

A vizsgálatokat tovább szűkítik, hogy kiszűrjék a véletleneket, és meghatározzák, hogy egy-egy eszköz az app miatt tűnt-e el a biztonsági rendszer szeme elől. Amikor egy appot kártékonynak azonosítottak, a Verify apps töröl minden létező telepítést, és meggátolja, hogy bárki installálja az adott elemet. 

Természetesen aki a Play Áruházból telepít appokat, annak eleve nincs mitől tartania. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.