Hirdetés

Így fut a Windows 95 az Xbox One-on



|

Az Anniversary Update-es konzolokkal már megoldható a mutatvány.

Hirdetés

Az Xbox One és emuláció kifejezések hallatán a játékosok többségének az ugrik be először, hogy a kérdéses konzol szoftveres emulációval képes futtatni az Xbox 360-ra megjelent játékok egyre gyarapodó táborát. Ez még csak a kezdet, ugyanis a konzolhoz a nyáron érkező Anniversary Update frissítéstől kezdve univerzális alkalmazások is futtathatóak lesznek a konzolon.

Hirdetés


Természetesen a következő generációs szoftvert már tesztelhetik az érdeklődők, így nem meglepő módon mostanra a Windows 95-öt is sikerült elindítani az Xbox One-on. A lenti videó készítője a szakállas módszert vetette be: univerzális alkalmazásba csomagolta a DosBox emulátort, majd ezen keresztül betöltötte a Windows 95-öt.


A videó későbbi részében a Duke Nukem 3D-ből is kapunk egy kis ízelítőt. Egyelőre rendkívül lassan fut az emulátor, ám a programozó szerint némi munkával drámaian javítható a végrehajtás hatékonysága.


(Forrás: EuroGamer)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.