Hirdetés

Így futnak az androidos appok Linuxon



|

Natív linuxos alkalmazásként kezeli az appokat a Shashlik.

Hirdetés

Manapság sokan arra törekednek, hogy az androidos appokat asztali környezetben futtassák - ehhez pedig átalakított operációs rendszereket használnak. 

Hirdetés

A Shashlik egy olyan nyílt forráskódú projekt, amely más megközelítést alkalmaz. Úgy teszi lehetővé az androidos alkalmazások futtatását Linuxon, mintha azok natív linuxos programok lennének. 

A gyakorlatban az Angry Birds vagy a mobilos Office éppúgy futtatható, mint a LibreOffice, a GIMP vagy a VLC az Ubuntuban. 

Sajnos a fejlesztési munkálatok még nem értek véget, ezért egyelőre nem sok app működik. A Flappy Birdöt és a Spotifyt mindenesetre már demózták. 

A Shashlik nem komplett emulátor, csak emulációs eszközöket és egy könnyűsúlyú Androidot tartalmaz. Ezekkel lehetővé teszi az appok futtatását önálló ablakokban. 

Ha a fejlesztők sikerrel járnak, akkor idővel az Ubuntu-alapú okostelefonokon is futnak majd az androidos appok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.