Hirdetés

Így kezeld a géped partícióit



|

A MiniTool Partition Wizard Pro 9 hatékony segítség a partíciók kezeléséhez.

Hirdetés

A Windows beépített lemezkezelője elvégzi a dolgát, ha a PC partícióiról van szó, azonban ha mélyebben a témába akarunk merülni, akkor szükségünk lehet egy célszoftverre is. Egy korábbi írásunkban már megmutattuk, hogy mire képes a MiniTool lemezkezelő mindenese, a Partition Wizard Pro. A 8-as főverzió óta mostanra elérhető a 9-es is, amely több újdonságot is tartogat. A MiniTool programja rendelkezik ingyenes verzióval is, de természetesen abban a tömeges műveletek és a prémium funkciók nem adottak. 

Hirdetés

 

Kompatibilitás és funkciók

A Partition Wizard Pro a Windows XP, Vista, 7, 8 és 10 rendszerekkel is működik, és már elsőre információt ad a merevlemezekről. A kék, Intéző módjára elrendezett felhasználói felület hosszabb távon fárasztó lehet a szemnek, de ezért kárpótolhat a sok funkció. A felületen két fő szekciót találunk, a varázslót és a műveleteket. Az előbbinél könnyen követhető útmutatók alapján lehet dolgozni - például az operációs rendszert egy másik meghajtóra költöztetni vagy éppen lemásolni egy partíciót, meghajtót, esetleg helyreállítani azt. Az utóbbi részlegben már bőven találunk opciókat, többek között megváltoztatható a meghajtó betűjele, elrejthető a partíció vagy akár véglegesen törölhető is a tartalma. 

 

Könnyű eligazodni

 

A Partition Wizard Pro képes a parancsok felsorakoztatására is, ami nagyon hasznos lehet: nem kell letáborozni az asztal mellett akkor sem, ha egy partíció létrehozása után másik kettőt egyesítenénk, a harmadikat eltávolítanánk, majd törölnénk egy teljes meghajtó tartalmát. A program kompatibilis a hordozható adattárolókkal is, törléskor pedig a memóriakártyáknál is képes biztonságosan leradírozni a tartalmakat, meggátolva, hogy valaki megpróbálja visszaállítani azokat. 

 

Újdonságok

A 9-es főverzió újdonságai közé tartozik, hogy az operációs rendszer új meghajtóra is átköltöztethető, illetve teljes támogatást élvez a Windows 8.1 és a Windows 10 (előzetese). A rendszer költöztetése egyetlen kattintással megoldható, legyen szó új HDD-ről vagy SSD-ről. A Windows 8 Storage Spaces funkcióját kihasználva az alkalmazás képes több meghajtót egy nagy virtuális lemezzé egyesíteni. 

 

A haladók sem unatkoznak mellette

 

Az elrejtett partíciók már felfedhetőek és új betűjellel elláthatóak egyetlen lépésben, és lemezek másolása közben is átméretezhetőek a partíciók. A MiniTool Partition Wizard Pro 9 összességében remek segítség a partíciók egyszerű létrehozásához és kezeléséhez. 

 

Ti fel szoktátok osztani az adattárolóitokat? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.