Hirdetés

Így lehet 30 másodperc alatt feltörni bármilyen gépet



|

Ingyenes szoftvert és egy 5 dolláros Raspberry Pi gépet használ a PoisonTap.

Hirdetés

Van, hogy a legerősebb jelszó sem elég - Samy Kamkar pedig bebizonyította, hogy egyes helyzetekben semmit sem ér. 

Hirdetés

A PoisonTap nevű exploit ingyenes szoftvert és egy 5 dolláros Raspberry Pi Zero gépet használ. Miután az eszközt valaki csatlakoztatja egy géphez, az működésbe lép. 30 másodperc alatt képes megkerülni a zárolt kijelzőt, majd egy hátsó kaput telepíteni, ami az eszköz eltávolítása után is használható marad. 

A PoisonTap nem a megadott jelszót próbálja meg kitalálni, hanem teljesen megkerüli azt. A csatlakozás után USB-n keresztüli internetet emulál, aminek a hatására a gép azt feltételezi, hogy Etherneten kapcsolódott. Emiatt aztán minden titkosítatlan webes forgalmi adatot a készülékre küld át, mindegy, ha előtte csatlakozva voltunk egy WiFi-hálózathoz. A készülék eléri, hogy a gépek a saját kapcsolatát részesítsék előnyben. 

Az eszköz ezután ellopja a HTTP-alapú azonosítósütiket, amikkel a privát fiókokba lehet bejelentkezni. A módszer miatt a kétlépcsős hitelesítés is hatástalan védelmi vonal ellene. 

A módszer egyetlen hátránya, hogy a működéséhez nyitva kell legyen a böngészőben egy lap. A tapasztalatok szerint azonban a legtöbben hagynak ilyet a gépükön, még ha le is zárják a laptopot. 

Kamkar szerint fontos, hogy zárjuk be a böngészőt, ha elmegyünk a géptől. Felhívta a figyelmet a böngésző gyorsítótárának rendszeres törlésére, a teljes lemeztitkosításra és az USB portok letiltására. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.