Hirdetés

Így lehet kezelni a drónhadsereget



|

Elindult a drónok kezelésére szakosodott japán DroneCloud.

Hirdetés

Napjainkban nem csak otthoni használatra, játékból lettek nagyon népszerűek a drónok - a cégek is előszeretettel használják ezeket, és természetesen nem csak egy-kettőt vesznek. A rengeteg drón kezelése és szabályozása azonban mindenhol nehézségeket okoz, ezért a gyártók lassan igyekeznek valamilyen megoldást találni annak érdekében, hogy az ajtón kilépve ne találjon fejbe minket egy kósza modell. 

Hirdetés

A japán Clue például elindította a DroneCloud nevű szolgáltatását. Ez egy olyan platform, amely a drónok és a hozzájuk kapcsolódó adatok hatékony kezelését segíti. 

A rendszerben rögzíteni lehet, hogy ki működteti a konkrét drónt, fel lehet venni a működtető csapattagokat, projekteket kezelni, valamint kezelni és megosztani a repülési adatokat és a naplókat. 

A projektek létrehozásakor konkrét feladatokat is lehet rögzíteni, ezekhez pedig kirendelni a felelős személyeket. Természetesen a kapcsolódó dokumentumok és a felvett képek, videók és rögzíthetőek, de a drón használatának helyét és idejét is mindig társítja a rendszer, az időjárási körülményekkel együtt. 

A teljesség jegyében a használó is rögzítve van, a rendszeres technikai ellenőrizések, a teljes repülési idő, a szervizelt alkatrészek és a karbantartások is kiolvashatóak. 

A nagy drónparkok kezelésére is jó szolgáltatás havidíja nagyjából 80 dollár. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.