Hirdetés

Így lesz gyurmából műanyag



|

Nem csak programozásról szól a HelloWorld, táborlakóinkat ugyanis a 3D tervezés csodálatos világába is bevezetjük.

Hirdetés

Egészen különleges élmény, mikor a kézzel készített gyurmamodellünket a számítógép kijelzőjén viszontlátjuk 3D objektumként, majd utána a digitális formázást követően az újra megfoghatóvá válik  - egy 3D nyomtató bevonásával immár műanyagba öntve. A hamarosan induló informatikai táborunk résztvevői ezt maguk is megtapasztalhatják, hiszen a tananyag részeként minden 10-14 év közötti táborlakó elkészítheti az egyedi medálját és a saját meselényét, ami utána a fizikai világban is testet ölthet - amennyiben nyomtatásra alkalmas.

 



A szakmai programot a Leopoly csapata biztosítja, akik a tábor első napján megtanítják a jelenlévő fiataloknak a 3D tervező szoftver használatára, hogy a nebulók a későbbiekben szabadon alkothassanak egy külön a HelloWorld tanulóinak létrehozott projekt oldalon, ami nem csak a digitalizált objektumok importálását, de a csoportmunkát is támogatja. Később pedig érkezik a Freedee csapata, akiktől a diákok  megtudhatják, hogy mi mindenre kell figyelni akkor, ha valaki nyomtatásra alkalmas modellt akar előkészíteni.

 



Érdemes lesz odafigyelni, hiszen a kész, nyomtatásra alkalmas PLA modelleket már a táborban kézbe foghatják tervezőik. A kellő motiváció érdekében ráadásul a Leopoly versenyt is hirdetett: a legötletesebb figurát, még nagyobb méretben, több színes nyomtatással is létrehozzák majd, hogy az adott modell a lehető legvalóságosabb lehessen.

Megtetszett a program? A programról bővebb információt a hello.pcworld.hu oldalon találsz. Ám érdemes sietned, hiszen már csak pár szabad hely szabad!

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.