Hirdetés

Így lopnák el az adataidat a Gmailből



|

Hamis csatolmányokkal csalnák tőrbe a kevésbé hozzáértő felhasználókat.

Hirdetés

Az internetes felhasználók között csak kevesen vannak, akik a legapróbb részletekre is figyelnek böngészés közben. Ezt persze a hackerek és a spammerek is igyekeznek kihasználni. Az egyik, viszonylag új trükkjük olyan, amely adathalászatra szakosodott, és könnyen átveri a gyanútlan embereket. 

Hirdetés

Ezúttal a gmailes felhasználókat célozták meg. A levelekben látszólag egy csatolmány jelenik meg, ami valójában azonban csak egy beágyazott kép. 

Aki rákattint, azt egy olyan oldalra iránytják át, ami látszólag a Google bejelentkezőlapja. Természetesen ez is hamis, nem az a HTTPS-forgalmú URL, amire számítanánk. Aki belesétál a csapdába, annak a fiókadatait bármire felhasználhatják, de általában a névjegyzék számára szórnak szét további spamet és csalást. 

A WordFence biztonsági cég szerint a Chrome v56.0.2924-es verziója már részben odafigyel a problémára, ugyanis a címsorban megjelenít egy nem biztonságos üzenetet. Sajnos nem biztos, hogy ezt mindenki észre is veszi. 

A jövőben fontos lesz, hogy a csatolmányokra kattintás után az URL-t is ellenőrizzük a címsorban, és lehetőleg meg se nyissunk olyan mellékletet, ami ismeretlenektől jött. Nem árt vigyázni az ismerősökkel sem, bárkinek a fiókját feltörhetik, és használhatják hasonló célokra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.