Hirdetés

Így mentsd el a windowsos programjaid termékkulcsait



|

A recALL egybegyűjti minden alkalmazásunk licenckulcsát.

Hirdetés

Legyen szó arról, hogy PC-t cserélünk vagy pedig frissítjük a jelenlegi gépünk operációs rendszerét, bizonyos programokat és információkat biztosan át akarunk vinni az új rendszerre. Amennyiben például fizettünk egy programért, akkor szinte biztos, hogy az új PC-n vagy a frissített rendszeren is szeretnénk azt használni. 

Hirdetés

A gond akkor kezdődik, amikor nem találjuk a licenckulcsokat tartalmazó e-maileket, és így nincsenek meg a termékkulcsok sem. Természetesen ugyanez a helyzet fennállhat olyan programoknál is, amelyeknél felhasználónév és jelszó párosát adtuk meg valamikor régebben. 

 

recALL

A recALL nevű ingyenes segédprogram szerencsére segít nekünk abban, hogy ezeket az adatokat kinyerjük a jelenlegi rendszerünkből. Hasonlóan működik a többi ilyen célú programhoz, a nagy előnye viszont az, hogy kellően alaposan dolgozik, és rengeteg programot támogat. 

 

Az automatikus mód mindenről gondoskodik

 

Az alkalmazás képes rengeteg szoftverből visszanyerni a termékkulcsokat, így például a Microsoft Office-ból is. Remek hír, hogy a belépési adatokat is ki tudja nekünk gyűjteni az egyes programokból, így például böngészőkből, FTP-kliensekből, üzenetküldőkből vagy éppen adatbáziskezelőkből. 

A program első indításakor lehetőségünk van kiválasztani, hogy a rendszer automatikus szkennelését szeretnénk elvégezni, egy fájl kijelölésével manuális szkennelést végrehajtani vagy pedig szervert emulálnánk a jelszavak visszanyeréséhez (ez utóbbit az automatikus módszer is meg tudja csinálni). 

 

Mindent átkutat

Az automatikus szkennelés az egész rendszert átkutatja termékkulcsok és fiókok után, majd megjeleníti azt a program kigyűjtött listájában. A kijelölt sorokból természetesen CTRL + C-vel másolhatóak az információk. 

 

Rengeteg programot támogat

 

A Windows operációs rendszerből vagy a rá telepített programokból kigyűjtött adatok a keresés végeztével exportálhatóak. A szöveges fájlok mellett a KeePass XML 1.x formátum is támogatott, ami a jelszókezelő felhasználóinak lehet előnyös. 

A fejlesztő honlapjáról telepítős és hordozható kiadásban is letölthető a recALL. A 2500-nál is több programot támogató alkalmazás hasznos segítség új PC-nél vagy frissített rendszernél, hiszen a termékkulcsok mellett a belépési adatokat is képes összegyűjteni. 

 

Ti össze szoktátok írni valahová a licenckulcsaitokat?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.