Hirdetés

Így mentsd vagy klónozd a meghajtóidat



|

A DAYU Disk Master Free hatékony segédprogram minden PC-re.

Hirdetés

Egyik merevlemezre vagy SSD-re sem lehet életbiztosítást kötni, ezért fontos, hogy időről-időre mentsük valahová az ezeken lévő adatokat. Attól függően, hogy mire végezzük el a mentéseket, hasznos segédprogramok használata is szóba jöhet. 

Hirdetés

 

Minden egyben

Ilyen a DAYU Disk Master Free is, amely képes a meghajtók mentésére, illetve többek között virtuális lemezek (és RAM-diszkek) készítésére és kezelésére is alkalmas. 

A fő funkciót a mentések készítése jelenti. Menthető és klónozható teljes partíció vagy komplett merevlemez is, amely így később bármikor visszaállítható. Ha csak fájlokról vagy mappákról kell biztonsági másolat, akkor ehhez is találunk opciót a programban. 

 

Disk Master

 

A mentéskor a kijelölt forrást egyszerűen egy másik partícióra írja ki a szoftver, azonban a klónozásnál a kijelölt partíciót egy csatlakoztatott adattárolóra menti el. A hagyományos mentésnél több haladó funkció is beállítható, így például a tömörítés szintje, a képfájlok szétválasztása vagy éppen a mentés után végrehajtandó parancsok. Természetesen az ingyenes verzióban egyes funkciók ki vannak szürkítve - így például a titkosítás. 

Az eszközök menüpontban helyreállító lemez is készíthető, illetve hasznos extra a disk recovery opció, amivel az egész rendszert át lehet költöztetni egy új meghajtóra, a fejlesztő ígéretei szerint a Windows újratelepítése nélkül. 

 

Extrák

A további funkciók között számos érdekességet lehet találni. A program alkalmas virtuális és RAM-diszkek létrehozására is. A RAM-diszk létrehozásánál egy virtuális lemezt kapunk a memóriában, míg a virtuális lemez egy fizikai meghajtót szimulál. Sajnos az ingyenes kiadás a titkosítás mellett az 512 bájtos szektorokat és a 2 terabájtnál nagyobb meghajtókat sem támogatja. 

 

Klónozás

 

A HD Health viszont képes a HDD-k SMART-adatainak a kijelzésére, mint például a kapcsolódó hőmérséklet. Találunk egy külön naplófájlt is a Logs résznél, amiben minden korábbi információ visszakereshető és szűrhető. 

 

A Disk Master ingyenes kiadása bár néhol korlátozott, a legtöbb funkció szabadon hozzáférhető és használható. Emiatt nagyszerű segítség lehet a program a lemezek mentéséhez és klónozásához. Sajnos az ütemezett mentések sem támogatottak, így ezeket kézzel kell elvégezni - de egy ingyenes programhoz képest még így is jó, amit kapunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.