Hirdetés

Így működik a Windows 10 Game Mode-ja



|

A Microsoft legutóbb némi részletet is elárult arról, hogyan működik a Windows 10 Game Mode-ja.

Hirdetés

A Windows 10 áprilisban érkező nagy frissítésének - Creators Update - egyik komolyabb újdonsága a Game Mode lesz. Ez nagyobb teljesítményt sajtol ki a PC-ből játékok közben, úgy, hogy az erőforrásokat a játék felé irányítja. 

Hirdetés

Korábban azonban csak nagyvonalakban említette a Microsoft a Game Mode-ot. A GDC-n némi részletet is felfedett az óriás arról, hogyan emelkedik a teljesítmény.

A Windows jelenleg a játékokat a többi folyamat között kezeli, vagyis mind egyenlő esélyekkel igyekszik a processzor kegyeit elnyerni. A Game Mode-dal teljes magokat lehet szentelni a játékok futtatásának, tehát egy hatmagos processzor például négy magot tud egy játék számára lefoglalni. Ez jóval teljesebb megoldás, mint a Feladatkezelőben megváltoztatni a prioritásokat.

A GPU terén is többet adna a Microsoft a Game Mode-ban. Az aktív ablakokban már eleve több erőforrást biztosít ilyen fronton a Windows, de a Game Mode keretében a játékot leszámítva mindent hátrasorolna a rendszer, és optimalizálná a GPU erőforrásait. 

Eleinte a játékosok dönthetik majd el, hogy bekapcsolják-e a Game Mode-ot vagy sem (címenként is). A fejlesztők azonban alapértelmezetten is beállthatják majd ezt a módot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.