Hirdetés

Így nézd meg a legnagyobb mappáidat a Windowsban



|

Az ingyenes GetFoldersize megmutatja, hogy mi foglal sok helyet a gépünkön.

Hirdetés

Egyre kevesebb a hely a merevlemezen vagy az SSD-n? Az idő múlásával sok olyan fájlt gyűjtünk össze, amelyekre nem feltétlen van szükség, esetleg valami egy külső adattárolón vagy DVD-n jobb helyen lenne. Az effajta tartalmak felkutatásához érdemes segítségül hívni egy segédprogramot Windows alatt. 

Hirdetés

 

GetFoldersize

Éppen ilyen az ingyenesen letölthető GetFoldersize, amely képes gyorsan azonosítani a nagy méretű fájlokat és mappákat. Bár a felhasználói felülete elsőre a sok ikon miatt kissé ijesztőnek is hathat, a gyakorlatban a használata egyszerű és gördülékeny. 

 

Nincs hiány ikonokból

 

Első lépésben egy gyökérkönyvtárat vagy meghajtót kell kiválasztani, amelyen az elemzést szeretnénk elkezdeni. Ezt a [New] gombbal lehet megtenni, vagy az útvonal beillesztésével. A [Scan] gombbal elkezdhető az elemzés, amely a megadott adattárolóra vagy könyvtárra vonatkozik majd. A [Reports] gombbal további jelentések is generálhatóak a szkennelés végeredményéről: listázható például a 20 legnagyobb vagy legújabb fájl, esetleg a 20 legnagyobb mappa. 

A szkennelés után a program listázza az összes mappát és azok méreteit a bal oldali panelen. Ezek böngészhetőek közvetlenül ezen a területen, a tartalmak pedig a jobb oldali részen meg is jeleníthetőek. Ugyanitt láthatóak a szkennelés megkezdése előtt kiválasztott jelentések is. 

 

Részletek

A GetFoldersize sok további opcióval rendelkezik. Képes megszámolni a fájlokat, kiírni a tulajdonságaikat, a kapcsolódó dátumokat, illetve bájtban és megabájtban is tudja jelezni az értékeket. 

A szükségtelennek tartott fájlokat és mappákat közvetlenül az alkalmazáson belülről is tudjuk törölni - ugyanakkor a változtatásokat nem jeleníti meg a program valós időben, tehát a frissített listákat csak egy újabb szkennelést követően tudjuk benne megnézni. 

 

Nem igényel telepítést

 

Szintén érdekesnek mondhatóak a szűrési lehetőségek. Az elemzésből kizárhatóak meghatározott fájlok és mappák, illetve konkrét elemekre is kérhetőek a jelentések. 

Az elemzések után a GetFoldersize automatikusan naplót készít, amiben a hibákat is megjeleníti. Bár a felhasználói felületen kissé túlzásba estek az ikonokkal, összességében egy egyszerűen és hasznosan alkalmazható programról van szó, ami ingyenes, és még hordozható kiadásban is letölthető. 

 

A ti merevlemezeiteken mennyi szabad hely van? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.