Hirdetés

Így szerezz titkosítható jegyzettömböt a Windowsba



|

A Jovial Notepad a szerkesztett szövegek titkosításával is boldogul.

Hirdetés

A Windows operációs rendszerekben megtalálható Jegyzettömb nem olyan rossz program, azonban sok tekintetben nagyon korlátozott. Éppen emiatt tömegével lehet találni a Microsoft operációs rendszereire alternatívákat, mint például a Notepad++ vagy a Sublime Text. Ilyen a Jovial Notepad is. 

Hirdetés

 

Egyszerű felület

 

Alternatíva

A Jovial Notepad összességében elég fapados szövegszerkesztő, de azért minden olyan alapvető dolog megtalálható benne, amire a felhasználók többségének szüksége van. Bármilyen szöveges fájlt képes megnyitni, majd rtf és txt formátumokban szerkesztés után menteni. Fontos kihangsúlyozni, hogy nem fejlesztőknek szól, hanem olyanoknak, akik a Jegyzettömböt szeretnék valami sokoldalúbbra cserélni. 

 

Alap funkciók

 

A futtatáshoz Microsoft .NET Framwork 4.0-át igénylő alkalmazás felülete hasonlít a Jegyzettömbéhez, de azért vannak benne plusz menük és beállítások. Ilyen például a kiegészítők és könyvjelzők menü (ez utóbbi főleg a hosszú dokumentumoknál hasznos), de találunk számológépet és szótárat is beépítve a kiegészítések közé. 

 

Titkosítsunk

A Jovial Notepad további extrái közé tartozik a beépített titkosítási funkció is. Ehhez az Edit menüpontban az Encrypt sor fölé kell begépelni a kódolásra használni kívánt egyedi kulcsot, majd az Encrypt gombra kattintani. Sajnos ezt a lehetőséget nem oldották meg a legjobban, ugyanis csak nagy odafigyeléssel vagy éppen a véletlen folytán lehet rájönni, hogy az Encrypt fölött nem a menüben van szünet, hanem a titkosítási kulcs helyét rakták oda a fejlesztők. 

 

Titkosítással

 

A titkosítás mindenesetre az egész dokumentumot kódolja, ami azután menthető a merevlemezre is. Természetesen a tartalom visszaállításához az Edit menü Decrypt gombját kell használni. 

Maga a program a szöveges elemek szerkesztése mellett képek másolására és beillesztésére is alkalmas, illetve alapvető formázási és színezési lehetőségek is vannak. Az alkalmazás elsősorban annak ajánlott, aki nem egy mindenre alkalmas szerkesztőt keres, csupán egy érdekes alternatívát a Jegyzettömb helyett. A titkosításhoz is jó megoldás lehet. 

 

Ti mit használtok a gyári Jegyzettömb helyett? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.