Hirdetés

Így találd meg az egyforma fotóidat



|

Több jó megoldás is létezik a duplikátumok felkutatására.

Hirdetés

Az idő múlásával a merevlemezeinken egyre több képet gyűjtünk össze, és ezek között biztosan akad majd sok olyan, amiből több is van. Azonban mit nevezzünk másolatnak, duplikátumnak? Amennyiben a formátum, a képméret és a fájlméret is egyforma, a pixelek pedig megegyeznek, akkor teljes másolattal van dolgunk, amit nyugodtan törölhetünk. 

Hirdetés

A helyzet sokkal bonyolultabbá válik, amikor számításba vesszük azokat az anyagokat is, amelyek át lettek méretezve, megvágva, feljavítva, átszerkesztve. Azok a képek is lehet, hogy feleslegesen foglalják a helyet, amelyeket sorozatfelvétel módban készítettünk, és a széria rosszabbul sikerült darabjainak számítanak. 

 

Keresésre fel

Az effajta hasonló és egyforma tartalmak keresésére számos segédprogram létezik, ingyenes és fizetős egyaránt. Népszerű választás például a Duplicate Cleaner nevű alkalmazás, amely rendelkezik korlátozott ingyenes kiadással is. 

 

A középső fül a pro verzió kiváltsága

 

Sajnos az ingyenes verzió inkább fájlként kezeli a tartalmakat, mint képként. Ha a fájlok egyformák, akkor kilistázza nekünk. Ez azokban az esetekben tökéletes megoldás, amikor csak a kifejezett duplikátumoktól akarunk megválni. Extrának tekinthető, hogy megadhatóak olyan elemek, amelyeket ki kell hagyjon a program, illetve kereshetőek a fájlok egyforma név és/vagy dátum alapján is. 

Aki hajlandó fizetni a pro változatért, az egy fejlettebb képkereső módot is kap. Ebben már csoportosítja az alkalmazás azokat az anyagokat is, amelyeket megvágtunk, elforgattunk vagy átméreteztünk. A hasonlóságot százalékos arányban is kereshetjük. 

 

Alternatíva

Természetesen erre a célra rengeteg programból lehet válogatni, és nem muszáj a funkciókért fizetni sem. A Free Duplicate Photo Finder például teljesen ingyen képes megtalálni azokat a képeket, amelyek egyformák, de valamilyen módon szerkesztve lettek - vagy azokat, amelyek csak hasonlóak. 

 

Egyszerű és átlátható

 

A felhasználói felületre nem lehet panasz, a két konkrét képet mindig egymás mellett mutatja a szoftver, és a hasonlóság mértékét is látjuk százalékos arányban. 

 

Ti kutattatok már egyforma fotók után a gépeteken? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.