Hirdetés

Így tehetsz akkus visszajelzőt a Kezdőképernyőre



|

A Battery Level nevű app hasznos kiegészítés lehet egy Windows 8.1-et futtató laptophoz.

Hirdetés

A Modern UI-val a Microsoft nagy váltást szeretett volna elérni a Windows 8 és a Windows 8.1 alatt, ugyanakkor a csempés felülettől sokan a mai napig irtóznak. Miközben egy asztali gépen továbbra is inkább az asztali, klasszikus módot használja mindenki szívesen, addig félni a modern felülettől sem kell, sőt, néhány aprósággal egészen otthonossá varázsolható. Mivel hiányoznak olyan elemek a Kezdőképernyőről, amelyeket szívesen vennénk egyébként is, ezért nem árt kissé felturbózni azt. 

Hirdetés

Az egyik hiányzó funkció például az akku töltöttségi szintjének a visszajelzése, amit a Modern UI-n alapból nem látunk. Ha tudni akarjuk, meddig elég még a "kakaó", akkor rendes esetben vissza kell lépni az asztali felületre, majd a jobb alsó sarokban lévő ikonnal megnézni, hány százalékon áll az akku. 

 

Battery Level

 

 

Modern megoldás

Szerencsére a Modern UI-ra, a Kezdőképernyőre is el lehet hozni ezt a visszajelzőt. A megoldást a Windows Áruházon keresztül ingyenesen beszerezhető Battery Level nevű app jelenti. Elsőként telepíteni kell a programot, azután pedig futtatni. 

Az alkalmazás ilyenkor engedélyt kér a háttérben való működésre, erre nyomjunk igent. Ezután a kezelőfelület bal felső sarkában találunk egy gombot, amivel módunk van egy batch fájlt letölteni. Kattintsunk rá a gombra, majd látogassunk el abba a mappába, ahová lementettük a fájlt. 

 

Engedélyezzük

 

Ezután az Intézőben lépjünk bele a BatteryLevel batch-fájlt tartalmazó mappába, a fájlon pedig nyomjunk jobb egérgombot, és futtassuk le rendszergazdaként. 

Ezt követően már csak annyi teendőnk maradt, hogy visszatérjünk a Kezdőképernyőre, és megkeressük a Battery Level nevű app ikonját. Nyomjunk rajta jobb egérgombot, és tűzzük le az appot a Kezdőképernyőre. 

Ha mindent jól csináltunk, akkor a modern felületen kaptunk egy élő csempét, ami remek visszajelzést ad arról, hogy hány százalékon áll a Windows 8.1-es laptopunk akkumulátora. A csempe természetesen szabadon mozgatható és átméretezhető, ha rákattintunk, akkor pedig hasznos, akkuval kapcsolatos statisztikákat kapunk. 

 

Ti mennyire vagytok megelégedve a modern felülettel? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.