Hirdetés

Windows 7 RC telepítés és aktiválás



|

Magazinunk mellékleteként olvasóink is telepíthetik a Windows 7 RC 32 bites angol nyelvű változatát. A termékkulcsot és a telepítési tudnivalókat erre a cikkre kattintva tudja meg!

Hirdetés

Magazinunk mellékleteként olvasóink is telepíthetik a Windows 7 RC 32 bites angol nyelvű változatát. A Vistáéval szinte azonos, a sokak által már a béta-kiadásban megismert telepítő remélhetőleg senkinek sem fog újdonságot jelenteni, a rendszer aktiválásához a http://technet.microsoft.com/evalcenter/dd353205.aspx címen igényelhetünk termékkulcsot.

20090602-windows-7-letoltes-01.jpg

A megnyíló oldal alján először keresse meg a 32 bites Windows 7 letöltését,
és válassza ki az angol nyelvet, majd nyomja meg a beviteli mező melletti gombot.

 

20090602-windows-7-letoltes-02.jpg

A továbbjutáshoz Live ID-re van szükség - a Messenger, vagy más Live szolgáltatások
felhasználói már bizonyára rendelkeznek ilyennel, ők a jobb oldalon jelentkezhetnek be,
akinek még nincs, a bal oldalon ingyen és gyorsan beszerezhetik.

 

20090603-windows-7-letoltes-02.jpg

A sikeres bejelentkezés után személyes adatainkat kell megadnunk.
A csillaggal jelölt mezők itt is kötelezők, viszont ha nem akarjuk, a Microsoft
nem zargat minket levelekkel és ajánlatokkal, a lap alján kiiktathatjuk
ezeket az opciókat.

 


A fenti lépések végrehajtása után egy olyan oldalra érünk, melyen megtalálható a Windows 7 termékkulcsa. Az installálás a Vista felhasználók számára már ismerős lehet, azaz tulajdonképpen szinte beavatkozás nélkül folyik a telepítés, a szoftver jó esetben automatikusan felismeri hardverelemeinket. A kevés felhasználói beavatkozás egyike lesz majd az imént említett termékkulcs begépelése.


A Windows 7 első indítása után a rendszer felajánlja majd az aktiválás lehetőségét, melyet elindítva a folyamat automatikusan lezajlik. Ha helyesen adtuk meg a termékkódot, hamarosan egy üzenetben kapunk visszaigazolást arról, hogy a rendszer aktiválva van. Az aktivált Windows 7 RC-t 2010. március 1-ig használhatjuk teljes értékűen, utána kétóránként ki fogja kapcsolni gépünket, egészen 2010. június 1-ig. Ez után már normális módon elindulni sem lesz hajlandó.


Az RC-változatot ne használjuk éles munkára! Már csak azért sem, mert a végleges, kereskedelmi Windows 7-et nem lehet majd az RC-re frissíteni, azaz a feltelepített RC-től mindenképp meg kell majd szabadulnunk.


A 32 bites Windows 7 RC legfontosabb rendszerkövetelményei:

  • 1 gigahertzes, vagy gyorsabb processzor;
  • 1 GB, vagy több memória;
  • 16 GB lemezterület;
  • WDDM 1.0-s vagy jobb DirectX 9-képes grafikus kártya.

Aki esetleg letöltené a 64 bites változatot, annak legalább 2 GB-nyi RAM-ra és 20 GB-nyi lemezterületre lesz szüksége.


Windows 7-tel kapcsolatos cikkeinkből, híreinkből pedig folyamatosan tájékoztatást kaphat a rendszer újdonságairól. Látogassa meg a PC World Windows 7 aloldalát!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.