Hirdetés

Így tiltsd le a Windows újraindítását



|

Ehhez a mutatványhoz nem kell a Registryben turkálnod, elég egyetlen segédprogramot elindítanod.

Hirdetés

A Windows 10 frissítéseivel sokan nincsenek kibékülve, hiszen a kötelező csomagok elől nincs menekvés, a felhasználó csak annyit tehet, hogy eltolja a telepítést. Amint a Windows 10 lehetőséget lát rá, egyből megkezdi a telepítést, és eközben persze újra is indítja a PC-t. Éppen úgy, mint amikor egyes programok telepítője az installálás végén újraindítást kér. Az, amikor mindez a jóváhagyásunk nélkül történik, kissé dühítő. A véletlenszerű újraindulásokkal és kikapcsolásokkal nem ritkán elveszett munkák járnak. 

Hirdetés

Mit tehetsz a helyzet javításáért? Bevetheted például a ShutdownBlocker nevű ingyenes alkalmazást, amely blokkolja a Windows rendszereken a leállítást és az újraindítást. Nem számít, hogy a folyamatot egy alkalmazás vagy a Windows kezdeményezi, a szoftver mindig tiltja azt. 

A ShutdownBlocker egy hordozható program, ami azt jelenti, hogy a használatához nem szükséges installálnod, elég, ha letöltöd a tömörített fájlt, amit aztán kicsomagolsz, és futtatod a benne található EXE fájlt. 

Amikor elindítod az appot, az rögtön automatikusan blokkolja az újraindítást és a leállítást. Ilyenkor a [Block] gomb szürke. Természetesen a programot lekicsinyítheted, miután a tálca értesítési területére került, a háttérben működik tovább, és megelőzi a Windowst az újraindulásban. Értelemszerűen a felhasználók újraindítási vagy leállítási kísérleteit is blokkolja. 

Itt az ideje, hogy feloldd a korlátozást? Ezt az [Allow] gombra nyomva teheted meg - ilyenkor ez lesz a szürke. A [Block] gombbal később újra élesítheted a programot. 

A ShutdownBlockert beállíthatod, hogy a Windowszal együtt induljon, és egyből tiltsa az újraindítást. Ezt az opciót a [Settings > About] menüben aktiválhatod. A program nem hibátlan, bizonyos folyamatok túljárhatnak rajta - de ezekkel az átlagfelhasználók ritkán találkoznak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.