Hirdetés

Így töröld egyszerre több fotó EXIF-adatait



|

A Voralent Antelope a JPEG és PNG fájlok tömeges optimalizálására is alkalmas.

Hirdetés

Amikor elmentünk egy képfájlt, akkor a legegyszerűbb elfogadni a program gyári beállításait, és simán a Fájl, Mentés opciót választani. Azonban egyes esetekben az alapértelmezett tömörítési mód nem feltétlenül a legoptimálisabb, és így a fotók rövid idő alatt tízszer akkora helyet is elfoglalhatnak, mint egyébként tennék.

Hirdetés

 

Optimalizálás

A képek optimalizálása ma már nem szokatlan fogalom, rengeteg alkalmazás nyújt lehetőséget arra, hogy betömörítsük a fotóinkat. A Voralent Antelope nevű program képes rá Windows alatt, hogy a JPEG és a PNG fájlokat akár tömegesen is optimalizálja számunkra. Az alkalmazásba mindössze bele kell húzni a kiválasztott tartalmakat, utána pedig rövid idő alatt végrehajtható a folyamat. 

 

Veszteséges és veszteségmentes optimalizálás is van

 

A Voralent Antelope kezelőfelülete egyszerű, így nem lehet benne eltévedni. Az indítás után a programon belülről is kiválaszthatóak a JPEG és PNG képek, de egérrel is belehúzhatóak. Miután hozzáadtuk őket a listához, megkapjuk róluk a legfontosabb információkat, mint a fájlnév, a formátum, a méret és az elérési út. A tömörítés során természetesen az új méretet is látjuk, a folyamat pedig a bal felső lejátszás gombbal indítható el. 

 

Testre szabás

Amikor fotókat akarunk optimalizálni, akkor jól jön, ha kapunk némi mozgásteret is. Szerencsére a Voralent Antelope ezt a lehetőséget is biztosítja, ugyanis a beállítások között például kérhetjük, hogy mindegyik listán szereplő kép EXIF-adataitól szabaduljon meg a program. 

 

Előnézet

 

Az alkalmazás ezen felül veszteséges és veszteségmentes tömörítésre is képes, természetesen a megspórolt tárhely mennyisége eltérő, attól függően, hogy mi a célunk és mire van szükségünk. 

A használatkor oda kell figyelni, hogy a program a változtatásokat az eredeti fájlokon hajtja végre, így ha óvatosak akarunk lenni, előbb készítsünk biztonsági másolatokat. Az eredeti fájlok megőrzésére BAK mentésként van lehetőség. 

A Voralent Antelope a Windows XP, Vista, Windows 7 és 8.1 operációs rendszerek alatt egyaránt működik. 

 

Ti szoktatok tömöríteni a fényképezővel és okostelefonnal készített fotókon? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.