Hirdetés

Így válj modern digitális művésszé



|

A Glitchr alkalmazás segítségével egészen egyedi alkotásokat hozhatsz létre a fotóidból.

Hirdetés

Az elmúlt években egyre erősödik egy olyan művészi irányzat, amely az interneten terjed. Bár a képeken a grafikai hibákat eddig igyekeztük elkerülni, egyesek most pont ezekkel teszik egészen egyedivé a fotóikat. 

Hirdetés

Mindeddig aggódtunk, ha adathiba miatt megsérült egy-egy kép, ezúttal viszont divat lett, hogy olyan képeket osszunk meg, amelyekkel valami baj van. Elég csak rákeresni a [databending] kifejezésre. 

Ahhoz, hogy meggyőző eredményt érjünk el, igen komoly munkát kell fektetnünk a szerkesztésbe. Szerencsére ma már léteznek olyan appok, amelyek ezt átvállalják tőlünk, és automatizálják a műveleteket. 

A Glitchr például nagyon egyszerű, maces rendszert idéző kezelőfelülettel rendelkezik, az algoritmusai pedig "szép", hibákkal zsúfolt képekké változtatják a fotókat. Mindezt úgy, hogy gyakorlatilag csak szűrőket kell hozzáadnunk a választott tartalomhoz. 

A Glitchr emulálja a VHS-kazetták sérüléseit, képes felidézni a klasszikus játékkonzolok világát, extrém mértékben tömöríteni JPEG módra, de ASCII-karakterekké is alakíthatunk egy-egy művet a segítségével. Egyes szűrőket véletlenszerűen generál az alkalmazás, vagyis nem számít, hogy ugyanazt a fotót használjuk, minden egyes alkalommal más és más eredményt ad vissza a szoftver. 

Az app egyik nagy pozitívuma, hogy teljesen ingyenes, és még csak hirdetéseket, valamint in-app vásárlásokat sem tartalmaz. Mi több, az elkészült műveket engedi menteni és megosztani is, közvetlenül az alkalmazáson belülről. 

Az Android rendszert futtató készülékekre innen tölthető le a program. Próbáljátok ki ti is, kíváncsian várjuk, hogy mit alkottok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.