Hirdetés

Így zabálják fel a kártevők a világot



|

A Kaspersky Lab valós idejű térképen mutatja be az online fenyegetéseket.

Hirdetés

A Kaspersky Lab kiadott egy olyan valós idejű, interaktív térképet, amely az online fenyegetésekre specializálódott. A 3D-s földgömböt forgatva zoomolhatunk és rákattinthatunk az egyes országokra, majd azt is látjuk, hogy a térségben milyen típusú és számú kártevőkkel kell küzdenie a felhasználóknak. 

Hirdetés

A legfertőzöttebb ország Oroszország, a sorban pedig India és Amerika következnek (a pontos sorrend napszaknak felelően is változhat). Az eltérő típusú kártevők más és más színnel vannak jelezve a térképen: az e-mailben terjedő vírusok narancssárgák például, míg a citromsárga a futtatható, kártékony fájlokat jelzi. 

Magyarország európai viszonylatban egészen előkelő pozícióban, általában nagyjából a századik helyen van. Aki az Am I Infected? gombra kattint, az extraként a Kaspersky Security Scan szoftverével azt is leellenőrizheti, hogy a saját gépén milyen kártevők rejtőznek (ha vannak persze). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.