Hirdetés

Ijesztő biztonsági rés a LibreOffice-ban - frissítsetek!



|

Támadók ODF dokumentumokkal vehetik át a gép feletti uralmat.

Hirdetés

Talán még sokan emlékeznek arra a körülbelül 12-13 évvel ezelőtti időszakra, mikor a felhasználók egyre-másra fertőződtek meg a különféle szkript és Word makró alapú vírusoktól. Ha nem vigyázunk, visszatérhet ez az aranykor.

A Computerworld.hu biztonságportálja adott hírt arról, hogy a LibreOffice fejlesztői elismerték, hogy az ingyenes irodai programcsomag régebbi kiadásaiban felfedeztek egy kritikus hibát, mely lehetővé teszi, hogy egy speciálisan előkészített ODF dokumentummal (ez az OpenOffice és a LibreOffice saját formátuma) tetszőleges kódokat futtathassanak le a gépen. A problémát szerencsére már orvosolták is, nem kell mást tennünk, mint letölteni a LibreOffice legújabb, 3.5.5-ös kiadását.

 

 

 

 

 

A PortableApps rendszeréhez igazított LibreOffice is ugyanúgy ki van téve a támadásnak, ám tapasztalataink szerint a keretrendszer automatikus frissítése nem működik a LibreOffice esetében. Javasolt felkeresni a LibreOffice.org letöltés oldalát és onnan beszerezni a telepítőkészletet, majd manuálisan, annak közvetlen futtatásával elvégezni a frissítést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.