Hirdetés

Ilyen a Föld felhők nélkül



|

Az ég lehet ugyan felhős, de nem a Google Mapsen vagy a Google Earth-ön.

Hirdetés

A Google új műholdképekkel frissítette a térképszolgáltatásait, amelyeknek köszönhetően sokkal jobban böngészhetjük a Föld felszínét. Az új tartalomnak köszönhetően virtuálisan bár, de felhők nélkül nézegethetjük a bolygónkat, és persze olyan csúcsfelbontású fotók is kerültek a frissítésbe, amelyek új területeket mutatnak meg jobb felbontással. 

A Google ezúttal több száz terabájtnyi adatot töltött fel, amelyeket a Landsat 7 műholdnak köszönhet. A pixelenként 15 métert felölelő kép folytonos, és a teljes bolygót tartalmazza. A kép 800 000 megapixeles, ha pedig ki akarnánk nyomtatni, akkora papír kellene, mint egy nagyváros egyik kerületének a szélessége.

A Landsat 7 egy korábbi hardverhibája miatt egyes területek fekete csíkos fotókat is fel lehet fedezni, bár a legtöbb esetben ezeket a Google el tudta távolítani. A képek kombinálásának köszönhetően nem kell továbbá a legtöbb helyen felhőkre sem számítani. Az idén fellőtt Landsat 8 mégjobb képeket ígér a jövőre nézve, addig is azonban a Google Maps műholdas nézeténél vagy a Google Earth-ön gyönyörködhetünk a mostani anyagban.  

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.