Hirdetés

Ilyen a metrós Firefox



|

A Mozilla igyekszik felzárkózni a Windows 8 követelményeihez - érkezik a Modern UI-ra szabott böngészőjük.

Hirdetés

A Mozilla a Google után igyekszik felzárkózni a Windows 8 követelményeihez, ennek jegyében érkezik a Modern UI-ra szabott Firefox. A legújabb Nightly kiadás (ami az Aurora, béta és végső kiadásokat előzi meg) már támogatja az érintésre optimalizált, menü nélküli kezelőfelületét is a Windows 8-nak. Ez a Modern UI, amelyet korábban Metro néven ismerhettünk.

A korai verzió több metrós funkciót is kínál, így például menüsor nélküli külsőt, amelynek köszönhetően a böngésző inkább az olyan műveletekre hagyatkozik, mint a képernyő széléről történő csúsztatás, húzás. Ez a keresésre, a letöltött fájlokra és a fülek kiválasztására is igaz.

Az új böngésző nemcsak programozás eredménye, hanem lobbi is áll mögötte. A Modern UI-s felületre korábban nem pályázhattak a rivális böngészők, az egyszerű felületet kizárólag hagyományos, asztali környezetben másolhatták volna. Végül a Microsoftot sikerült meggyőzni, így a Windows 8-on nem kell az Internet Explorerhez ragaszkodni Modern UI alatt. A Windows RT-ben azonban nincs választási lehetőség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.