Hirdetés

Ilyen lesz a Windows 8-as App Store?



|

Ha valódiak a webre publikált képek, akkor a Microsoft az Apple által már sikerre vitt elrendezést használja.

Hirdetés

Egy még tavaly kiszivárgott - és nem mellékesen a Microsoftnak tulajdonított - tervezési diasor alapján a Windows 8 egyik fontos újdonsága a beépített alkalmazásbolt lesz, ahol az Apple App Store mintájára a felhasználók egyszerűen vásárolhatnának szoftvereket PC és egyéb más windows alapú eszközükre. Ennek több előnye is lenne, mivel így könnyen megtalálhatóak lennének például a hasznos alkalmazások, ráadásul a más felhasználók értékelései alapján egyszerűen rangsorolhatóak lennének a programok. A pozitív hozadékok miatt egyre inkább biztosnak tűnik, hogy a pletyka igazzá válik, és a Windows 8-ban fontos szerep jut majd az alkalmazásboltnak.

 

 



A tegnapi napon két weboldal - Tom Warren Winrumors blogja és s kína cnbet.com - is megjelentetett olyan képeket, amelyeken állításuk szerint a redmondi szoftvercég tervezés alatt álló alkalmazásboltja látható. A képernyőfotókon látható ablak tetején ugyanis a "Windows App Store" leírás díszeleg, amely név miatt egyébként jelenleg is pereskedik a Microsoft az Apple-vel, mivel szerintük az App Store név túl általános, s így nem kisajátítható. Ezen felül a letölthető programok között pedig olyan programokat találunk, mint az Internet Explorer, az Angry Birds, az Office 2010 és az Opera böngésző.

 

 

 



Megjegyzendő ugyanakkor, hogy a Microsoft megoldása meglehetősen hasonlít a Chrome Web Store boltjára, amely pedig az iOS alkalmazásboltjára hajaz. Így ha a képernyőfotók valódinak bizonyulnak majd, akkor elmondhatjuk, hogy a redmondi szoftvercég nem lépett semmi merészet, csupán már egy bevált receptet használ.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.