Hirdetés

ImageSorter v2



|

A képnézegetők alap keresési módszerein túllépve az ImageSorter a képeket szín szerint is sorba tudja állítani.

Hirdetés

imagesorter.gif
Leszámítva néhány olyan komolyabb versenyzőt, mint például az ACDSee, a képnézegető programokkal rendszerint elég nehéz áttekinteni többmappányi digitális fotót. A probléma eleve ott kezdődik, hogy egyszerre csak egy könyvtárat jelölhetünk ki, azon belül kell dolgoznunk. Ezenkívül a képeket csak fájlnév, méret, valamint dátum szerint tudják rendezni. Márpedig így korántsem egyszerű megtalálni azokat a duplikátumokat, amelyeknek nagymértékben eltérő az állományneve, ráadásul a kisebb-nagyobb javítások okán megváltozott a dátumuk is.

 

E problémán próbál segíteni a maga módján az ImageSorter. A szokásostól csak kismértékben eltérő böngészőpanelen a kijelölt mappákban – tehát nem csak egyben! – megkeresi a BMP, JPEG, PNG és GIF formátumú felvételeket, és túl azon, hogy kiolvassa ezek legfontosabb adatait (fájlnév, fájlméret, képméret, készítés időpontja), azt is kielemzi, hogy melyik a kép domináns színe, lehetővé téve azt, hogy ez utóbbi alapján rendezzük, majd nézegessük fotóinkat. Belenagyíthatunk a képes listába, sőt „színes rendezés” esetén gömbre is feszíthetjük, amelyet azután tetszés szerint forgathatunk is. Természetesen erről a listáról is választhatunk képeket, amelyeket nemcsak elrejthetünk, hanem másolhatunk, mozgathatunk vagy akár törölhetünk is lemezeinkről.

 

imagesorter_.jpg

 

 

Adatok

  • Képek, fotók rendezése név, méret, dátum és szín szerint
  • Képek másolása, mozgatása és törlése
  • Előnézeti képek és főbb adatok megjelenítése
  • Vista alatt is működik
  • Ingyenes

 

Értékelés

ImageSorter v2.01

Előny: többmappányi fotó egyszerű áttekintése, látványos megjelenítés

Hátrány: nagyobb képeknél nagyon belassul, csak a BMP, JPG, PNG és GIF formátumokat ismeri

 

Teljesítmény: 82

Szolgáltatás: 78

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.