Hirdetés

Imagine Cup 2006: közeleg az országos döntő



|

A Microsoft ismét versenyre szólította az egyetemistákat és főiskolásokat, hogy bebizonyíthassák: ők a legjobb programozók, a legkreatívabb filmrendezők, vagy épp a legtehetségesebb grafikai tervezők.

Hirdetés

A 2006-os Imagine Cup-ra összesen hat -– egy offline és öt online -– kategóriában több száz hallgató nevezett. Az idei téma a következő volt:

Képzelj el egy világot, ahol a technológia segítségével egészségesebben élhetünk

Jelenleg zajlanak a helyi fordulók, az országos döntő április 19-én lesz a Jövő Házában. Május 7 és 10 között rendezik a közép-kelet európai selejtezőt Mariborban, ahonnan a legjobbak eljuthatnak Indiába, az Imagine Cup 2006 döntőjére.

Imagine Cup 2006

A 2003-ban indult Imagine Cup mára a világ egyik legnagyobb, diákoknak szóló technológiai versenyévé nőtte ki magát. A 2005-ös megmérettetésen összesen 92 ország, közel 17 000 diákja vett részt. A 2005-ös Imagine Cup sikereket hozott a magyar versenyzők számára, ugyanis Csóka Endre, az ELTE másodéves hallgatója, Európából egyedüliként, a második legmagasabb pontszámmal bejutott az algoritmus verseny Japánban rendezett döntőjére. Idén a szoftverfejlesztés országos döntőjében a sikeres intézményi elődöntők után 6 felsőoktatási intézmény és egy középiskola csapatai fognak versenyezni.

Az idei Imagine Cup-ra a következő kategóriákban mérik össze tudásukat a résztvevők:
1. Szoftverfejlesztés
2. Algoritmus
3. Rövidfilm
4. Információs technológia (IT)
5. Project Hoshimi
6. Grafikai tervezés

További információkért lásd a kapcsolódó linkeket.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.