Hirdetés

IMAP-támogatást kapott az Outlook.com



|

Csak sikerült még ítéletnap előtt implementálni a lehetőséget.

Hirdetés

A Hotmail tavaly elindított utódja meglehetősen tisztességes levelezőrendszer, ám eddig akadt egy súlyos problémája: az EAS-sel nem kompatibilis kliensekkel kizárólag POP3 protokollon keresztül tudott kommunikálni, az IMAP-ot nem ismerte. Összehasonlítási alapul a Gmailbe olyan 6 éve került be az utóbbi, a támogatása pedig már akkor is a felhasználók első számú óhaja volt.

Hirdetés


A Microsoft egészen eddig úgy gondolta, hogy a rivális Exchange ActiveSync kliensprogramokba való implementálása sokkal jobb ötlet lenne, ám a levelezőprogramok fejlesztőinek jókora tábora  ezzel nem értett egyet, így hosszú évek után a redmondi vállalat most beadta a derekát.


Az IMAP előnyös tulajdonságai a POP3-hoz képest: hatékonyabb mappakezelés, gyorsabban landoló levelek az alkalmazásokban, jobb szerver-kliens szinkronizáció, sávszélességgel való spórolás, a kliens letöltés nélkül kereshet az összes kiszolgálón lévő levélben.


Hasznos információk:
- Bejövő kiszolgáló: imap-mail.outlook.com / 993 / SSL
- Kimenő kiszolgáló: smtp-mail.outlook.com / 587 / TLS

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.