Hirdetés

Íme a szoftver, mely saját történetét írja



|

A MOSS mesterséges intelligenciája már érzelmeket is visz a sztorikba.

Hirdetés

A New South Wales Egyetem kutatói által megalkotott szoftver fejlett mesterséges intelligenciájának köszönhetően képes arra, hogy saját történeket írjon.

Hirdetés

Az ausztrál egyetem kutatói a Moral Storytelling System (röviden MOSS) nevű eszköz megalkotásával hatalmas lépést tettek afelé, hogy az MI-vel felvértezett eszközök képesek legyenek irodalmi szempontból is jelentős történeteket alkotni. A MOSS közreműködésével a számítógép jelenleg 22 különféle érzelem használatával hozza létre történeteit, melyek ezáltal sokkal életszerűbbé válnak, mint az eddigi mesterséges intelligencia segítségével készült írásos művek. A program természetesen már hosszú ideje fejlesztés alatt áll, az első komoly lépést a projektben jelenleg is közreműködő Dr Malcolm Ryan tette meg, akinek 2007-ben sikerült megértetni egy számítógéppel a Nyúl Péter kalandjai című mesekönyv történeteit.

 

A kutatók remélik, hogy a játékkészítők, az írók és az egyéb alkotók meglátják a MOSS történetalkotó képességeiben rejlő hatalmas lehetőségeket és a program ennek köszönhetően képes lesz elterjedni.

Végezetül pedig íme egy (az alkalmazás által angol nyelven írt) rövidke történet, mely bár helyenként még kicsit gyermekmeséktől idegen kifejezésekkel dolgozik, de legalább tökéletesen bemutatja a szoftver jelenlegi képességeit:

"Once upon a time there lived a unicorn, a knight and a fairy. The unicorn loved the knight.

One summer's morning the fairy stole the sword from the knight. As a result, the knight didn't have the sword anymore. The knight felt distress that he didn't have the sword anymore. The knight felt anger towards the fairy about stealing the sword because he didn't have the sword anymore. The unicorn and the knight started to hate the fairy.

The next day the unicorn kidnapped the fairy. As a result, the fairy was not free. The fairy felt distress that she was not free."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.