Hirdetés

Infografika: leggyakoribb jelszavak



|

A felhasználók leggyakrabban az "123456" kifejezés mögé rejtik legféltettebb adataika.

Hirdetés

A ZoneAlarm által végzett felmérés szerint a felhasználók 79 százaléka mások által könnyen megfejthető jelszót használ. Sokan ugyanis egyszerűen kikövetkezhető (például gyermekük neve) karakterláncot, vagy széles körben használt kifejezést állítanak be. A kutatók által összeállított infografika alapján a felhasználók 4 százaléka például a jelszó (angolul password) kifejezés valamely változatát állítja be jelszóként.

 

 

 

Az infografika teljes méretben a ZoneAlarm blogján tekinthető meg



Mint fentebb is láthatjuk a legszélesebb körben használt jelszó nem más, mint az "123456", amit az "12345" és az "123456789" követ, ennél fifikásabbak viszont már a "Password", vagy az "iloveyou" kifejezést állítják be. Illetve mint látható a leggyakoribb 20 jelszó listáján megtalálható kifejezések egynegyede keresztnév. A ZoneAlarm infografikája szerint a felhasználók általában (26 százalék) 6 karakteres jelszavakat használnak, miközben szakemberek legalább 8 karaktert ajánlanak.

Ezt követően nézzük, hogy a biztonsági cég infografikája szerint hogyan hozhatunk létre könnyen megjegyezhető, erős jelszavakat!

1 - Vegyünk legalább egy tíz szót tartalmazó mondatot, vagy kettőt, és jegyezzük meg azt. Például: "A hosszú és bonyolult jelszavak a legbiztonságosabbak. Tartsuk legnagyobb titokban!"
2 - Az első karakterek alapján alkossuk meg egyedi kódunkat. Esetünkben: "ahébjaltlt"
3 - A mondat alapján legyenek benne felváltva kis és nagybetűk. "AhébjalTlt"
4 - Egészítsük ki azt valamilyen számmal, mondjuk szerencseszámunkkal. "Ahébjal25Tlt"
5 - Végül különleges karaktert is csempésszünk bele. "Ahébjal25Tlt!"

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.