Hirdetés

Ingyen adja felhőjét az Amazon



|

Az új AWS felhasználók egy évig ingyenesen használhatják az Amazon infrastruktúra-szolgáltatását.

Hirdetés

Az Amazon egy évig ingyenesen biztosítja felhő-informatikai infrastruktúra szolgáltatását az AWS (Amazon Web Services) rendszerébe újonnan regisztráló fejlesztők és üzleti felhasználók számára. A november elsejétől kezdődő akciós időszakban így a friss profilok tulajdonosai térítésmentesen hozzáférhetnek az Amazon által biztosított Linux alapú infrastruktúrához, a Simple Storage Service (S3) és az Elastic Block Store tárhelyhez, valamint az Elastic Load Balancing (terheléselosztó) szolgáltatáshoz.

 

 



Ennek köszönhetően a webes fejlesztőknek az ötleteik megvalósításához nem kell az infrastruktúra kiépítésére költeniük, mivel azt az Amazon egy évig térítésmentesen biztosítja. Így az adott időszak alatt megvizsgálhatják, hogy a megvalósított webes alkalmazásuk rentábilis-e, vagy sem. Ez nagy előny, mivel eddig az elérhető felhő-informatikai megoldások csupán havidíjra redukálták le a tetemes indulási költséget, az Amazon viszont az ajánlatával nullára vitte le a belépési korlátot. Ez jó lépésnek tűnik, s várhatóan ajánlatuk nagy népszerűségnek örvend majd, főként hogy a Microsoft korábbi Windows Azure piackutatásánál is a költségek csökkentése volt a fejlesztők fő kívánsága.

Az ingyenességnek azonban megvannak a feltételei. Mint fentebb is írtuk, csak azon felhasználók vehetik igénybe, akik nem rendelkeznek korábban készített profillal (a számlázási adatok megadása miatt nehéz kijátszani), valamint október 20 és november 1 között iratkoznak fel az AWS szolgáltatására.

 

 

Aki megfelel e kritériumoknak, az - a felhasználási feltételek alapján - hónaponként a következő erőforrásokat használhatja ingyenesen:

- 750 óra hozzáférés az Amazon Linux alapú programozási felületéhez (Windows platform nem szerepel az akcióban)
- 750 óra Elastic Load Balancing (terheléselosztó) használat, maximum 15 gigabájtos adatforgalom feldolgozása mellett
- 10 gigabájt Elastic Block (legfeljebb 1 millió kimenő és bejövő lekérés), valamint 1 gigabájt Snapshot tárhely
- 5 gigabájt méretű Simple Storage Service (S3) tárhely, amelyhez 20 ezer "get" és 2 ezer "put" lekérés társulhat
- 15 gigabájot nem meghaladó kimenő és bejövő forgalom

A jelek szerint a bejelentés mellett nem kíván szó nélkül elmenni az Amazon felhő-szolgáltatásának egyik fő vetélytársa: a Microsoft sem. A redmondi szoftvercég ugyanis a ZDNet kérdésére elárulta, hogy egy fontos bejelentésre készülnek a Windows Azure platform-szolgáltatás kapcsán. "Fontos számunkra, hogy minél több szélessávú interneteléréssel rendelkező fejlesztőnek biztosítsuk a Windows Azure felfedezését, bemutatva azt, hogy a segítségével milyen innovatív webes alkalmazásokat képesek létrehozni. Több információ a PDC konferencián derül majd ki" – mondta a szoftvercég szóvivője. Azaz körülbelül egy hét múlva egyértelművé válhat a Microsoft reakciója.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.