Hirdetés

Ingyen kipróbálható az új Photoshop Lightroom



|

A Lightroom 4 ingyenes bétaverziója számos újdonságot tartalmaz. A végleges verzió 2012 első felében jelenhet meg.

Hirdetés

Az Adobe Systems Incorporated bejelentette a Photoshop Lightroom 4 bétaverzióját. Az Adobe Labs webhelyről ingyenesen letölthető Lightroom a digitális fényképészeti munkafolyamathoz kapcsolódó alapvető megoldásként segíti az amatőr és a profi fényképészeket a képeik gyors importálásában, kezelésében, javításában és bemutatásában. A Lightroom 4 bétaverziója a program 2012 első felében várható végső kiadásában elérhető új szolgáltatásokba és képességekbe enged betekintést.

 



A Lightroom 4 bétaverziója egy jelentős szoftverfrissítés, amely a fényképészek közösségének visszajelzésein alapul. A teljesen új, alapvető tónuskorrekciós vezérlőelemek a fényképezőgépek teljes dinamikatartományát kihasználják, így nagy részletességgel ábrázolják az árnyékokat és csúcsfényeket. A szoftver emellett helyi korrekciós vezérlőelemekkel is rendelkezik, ilyen például a zajcsökkentés, a moire korrigálása és a fehéregyensúly beállítása.

Az új, natív videotámogatás segítségével a fényképészek lejátszhatják és vághatják a DSLR fényképezőgépekkel, automata fényképezőgépekkel és okostelefonokkal készített videókat, illetve képkockákat emelhetnek ki azokból. A Lightroom számos alapvető képkorrekciós vezérlőeleme videókra is alkalmazható, a módosított videók pedig H.264 fájlként exportálhatók, vagy közvetlenül feltölthetők a Facebook vagy Flickr oldalakra.

A Lightroom 4 bétaverziója olyan eszközöket biztosít a fényképészek számára, amelyekkel lenyűgöző fotókönyveket hozhatnak létre a szolgáltatásokban Rich Text típusú vezérlők és a számos egyszerűen használható sablon segítségével, emellett a szoftver közvetlen kapcsolatot kínál a fotókönyvek létrehozását lehetővé tevő szolgáltatáshoz, amely az új Book modulból érhető el. Az új, intuitív Map modul már helyszínhez rendelve jeleníti meg a képeket, vezérlőelemeket biztosít a helyszínek címkézéséhez, a helyszínek mentésével pedig roppant egyszerűvé teszi a fényképészek számára a gyakori helyszínek hozzárendelését.

A Develop modulban a képernyőn megjelenő ellenőrző minta nyújt segítséget a fényképészeknek a képek kívánt színtérben való hangolásához, így a nyomatok és a webes tartalmak mindig a lehető legjobban jelennek meg. Mindezeken felül a felhasználók már közvetlenül a Lightroom szoftverből küldhetik el e-mailben a képeket egy tetszőleges e-mail fiók, például egy Gmail, Hotmail vagy Yahoo! Mail fiók használatával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.