Hirdetés

Ingyen Microsoft fejlesztőeszközök a tanulóknak

|

Több lábon álló együttműködési megállapodást írt alá a Microsoft Magyarország és az Eszterházy Károly Főiskola a szoftvervállalat oktatási programjainak keretében. Többek között egy osztálynyi diák szeptemberben Windows 8-as táblagéppel kezdheti meg a tanévét.

Hirdetés

Az egri főiskola összes informatikus és tanárjelölt hallgatója, valamint a tanári kar ingyenesen használhatja valamennyi Microsoft fejlesztőeszközt és szerverterméket az iskolában és otthonában egyaránt. A február 14-én aláírt együttműködés több száz diákot és tanárt érint, értéke több százmillió forintra tehető.

A megállapodás része, hogy a Dream Spark program keretében a legtöbb szerveroldali és fejlesztőeszközt – egyebek mellett a Visual Studio legújabb változatát – a főiskola informatikus és tanárjelölt hallgatói, valamint tanári kara oktatási és kutatási célra egyaránt felhasználhatja.

 A szoftvertámogatás mellett a vállalat célja az informatikai tudás megszerzésének elősegítése. A Microsoft IT Akadémia programjának keretében hivatalos cég tananyagokat ad a főiskolának, így a tanulók nemzetközileg elismert Microsoft Certified Professional (MCP) vizsgára is felkészíthetők.

A megállapodás harmadik eleme egy pilot projekt mindkét szervezet számára: a tervek szerint a főiskola gyakorlóiskolájának egy osztálynyi diákja szeptembertől Windows 8 operációs rendszert futtató táblagépeken kezdik meg a tanévet. A projekt célja, hogy kiderüljön, hogyan tudják a diákok használni a mindennapi tanórákon a legkorszerűbb táblagépeket.

Az Eszterházy Károly Főiskola egy úgynevezett „Innovatív Tanári Kompetenciaközpont” létesítését is tervezi, ahol a tanárok a legkorszerűbb hardverekkel és szoftverekkel ismerkedhetnek meg, így ezeket alkalmazva színesíthetik, tehetik hatékonyabbá óráikat. Mindezeken túl, az együttműködés keretében a Microsoft felhő alapú infrastrukturális támogatást nyújt az intézmény hivatalos elektronikus kommunikációjához. A Live@edu rendszer bevezetését követően az intézmény összes hallgatója és oktatója – mintegy 10 ezer fő – egyenként 10 gigabájt tárhelyű, saját nevére szóló intézményi e-mail fiókhoz fér hozzá. A megállapodásban rögzített szoftverszolgáltatás és tudástámogatás értéke több százmillió forintra tehető.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.