Hirdetés

Ingyen szoftver minden napra!



|

Ki szeret fizetni a programokért? Ha mi sem, egy új netes szolgáltatás segítségével minden nap egy újabb shareware segédprogram és egy játék regisztrált felhasználói lehetünk.

Hirdetés

A Giveaway of the day oldalról ugyanis minden nap letölthetünk egy-egy segédprogramot, illetve játékot. Maguk a programok regisztrálatlan shareware-ek, de a letöltött Zip-állományban található Activate.exe segítségével jogos felhasználói lehetünk a programnak addig, amíg az a gépünkön található.


Nem warez!

Most persze sokan azt hihetnék, hogy a Giveaway egy újabb warez oldal, ahonnan feltört programokat lehet letölteni. Mennyire nincs igazuk a kétkedőknek! Minden innen való letöltés és aktiválás legális, hála a Giwaeway kereskedelmi szerződéseinek.


A trükk ugyanis az, hogy az oldalról az adott programot csak egy napig lehet letölteni és aktiválni, de maga a termék, valamint annak gyártójának egyéb termékei is megtalálhatók és rendelhetők innen. Azaz egy jól megszervezett kereskedelmi akciónak lehetünk részesei: igazából a reklámokért cserébe tud minden nap egy újabb programot adni ingyen a Giveaway. Az ingyen cucc idevonzza a látogatókat, a sok látogató pedig akkora forgalmat okoz, ami miatt megéri az itt történő hirdetés.


Magát az ingyen közrebocsájtott program gyártóját sem kell nagyon félteni, portékáját még sokáig árulhatja, hiszen összesen 24 óra áll rendelkezésre az aktiválásra, azaz az ingyenes regisztrálásra. Aki lemaradt a Giveaway egynapos akciójáról, annak továbbra is meg kell vásárolnia a programot. Az, hogy mennyire jó az adott program, az az ingyenesen regisztrálók visszajelzéseiből is leszűrhető, de megvitathatjuk tapasztalatainkat a Giwaeway angol nyelvű fórumán is. De ne feledjük, szerencsés esetben egy napunk van az ismerkedésre a regisztrálás előtt!


Töltsük le!

Mint említettük, általában két program letöltésére van lehetőségünk. Az egyik egy játék, ez többnyire a főoldal jobb felső sarkában található, de ha itt nem találnánk, a game.giveawayoftheday.com címen is elérhetjük. Ne számítsunk 3D-s csodára, de egy kellemes logikai vagy ügyességi játékkal leszünk gazdagabbak, ha letöltjük. Sajnos a játékoldal frissítése, az új letölthető játékok megjelenése időnként akadozik.

giweaway.jpg


A „nagy”program a főoldal központi részén található, közvetlenül az aznapi dátum alatt. Ez egy ügyes segédprogram, többnyire a 20-50 dolláros kategóriából. Azaz nem egy drága alkalmazás – pl. Adobe Photoshop –, de azért kifejezetten hasznos cucc. Az, hogy mennyire jött be a felhasználóknak, azt a már említett User Rating kijelző mutatja.


A program infók alatt van a közvetlen letöltési oldalra vivő gomb, ez alatt pedig az ingyenes aktiválási időszakból hátralevő időt olvashatjuk. Még lejjebb találjuk a korábbi napok immár korántsem ingyenes programjait.


Aktiváljunk!

A letöltött shareware játékunk vagy segédprogramunk ingyenes regisztrálására csak a megadott időszakban van lehetőség, ehhez két dologra van szükségünk:

  • A programot (játékot) tartalmazó Zip-fájlt bontsuk ki, majd indítsuk el a Setup.exe-t. Ez telepíti magát a programot. Az így telepített program még nincs regisztrálva, a szokásos shareware korlátozásokkal rendelkezik.

  • Indítsuk el az Activate.exe-t! Ez azonnal kilép a netre és ellenőrzi a Giveaway szerverén, hogy regisztrálható-e még a vele együtt letöltött program. Ha igen, szó nélkül beregisztrálja, innentől durvább korlátozások nélkül dolgozhatunk vagy játszhatunk vele.


Apróbb(?) korlátozások

Mint minden ajándék lónak, a Giveaway oldalairól letöltött programoknak is vannak kisebb-nagyobb fogászati problémáik, lássuk ezeket sorban:

  • A programok nem használhatók üzleti céllal, kizárólag magáncélra hasznosíthatók. Mivel minden ilyen program a Giveaway nevére van regisztrálva a sajátunk helyett, utólag sem tudjuk azt állítani, hogy teljes kereskedelmi licenccel rendelkeznénk.

  • Nem kapunk a programokhoz technikai támogatást.
  • Mivel a programok csak a megadott 24 órán belül regisztrálhatók ingyen, egy másik gépre történő későbbi, vagy egy Windows újratelepítést követő installálás után már csak pénzért tudjuk újból regisztrálni programunkat.


A legutóbbi korlát kikerülésére vannak módszerek, például léteznek különféle telepítés-naplózó alkalmazások, amikkel archiválni lehet a Registrybe és más eldugott helyekre beírt regisztrációs információkat és szükség eseten ezeket vissza lehet állítani. E módszer legalitásáról azonban meglehetősen eltérnek a vélemények. Mi ehelyett két másik, minden esetben legális megoldást javaslunk:

  • Gyakran mentsük le gépünk tartalmát, illetve hozzunk létre rendszer-visszaállítási pontokat, így megúszhatjuk az esetleges rendszerelszállás miatti Windows újratelepítéseket.

  • Ha tehetjük, telepítsük giveawayes programunkat jól menthető virtuális gépekre – Microsoft Virtual PC-re vagy VMware virtuális gépre –, így az esetleges hardvercserék miatt szükséges Windows újratelepítéseknek sem leszünk kárvallottjai.

 

A Giveaway aktuális programja és annak hátralevő aktiválási edeje:

Giveaway of the Day
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.