Hirdetés

Ingyen Windows 7 több mint egy éven át



|

A Windows 7 RC jövő hét keddtől egészen 2010. június 1-ig lesz szabadon használható. Több forrás is tudni véli, hogy a Windows 7 még idén ősszel a piacra kerül.

Hirdetés

 

Amint azt korábban hírül adtuk, a Windows 7 RC május 5-én lesz letölthető. Az igazi érdekesség azonban nem ez, hanem, hogy a Microsoft egészen 2010. június 1-ig engedi majd a kiadás előtti verziót használni; jelentősen hosszabb ideig, mint a Vista esetében.

 

A Release Candidate változat az MSDN és a TechNet előfizetői számára már április 30-a óta elérhető, de a publikum csak május 5-től töltheti le. A bő egy hónapja, véletlen kiszivárgott információkat most hivatalosan is megerősítették - ingyen lesz használható a Windows 7, több mint egy évig.

 

Tizenhárom hónap hosszú tesztidőszak egy operációs rendszer RC verziójának - a Microsoft szóvivője nem kommentálta azt a kérdést, hogy miért adnak a virtuális XP-vel szerelt Windows 7 esetében most ilyen hosszú időt a felhasználóknak. Mint ismert, a Vista RC2-es verziója 2006. októberétől 2007. június 1-ig volt használható. A nyolc hónapos próba után az OS két óránként újraindította az adott számítógépet, emlékeztetve használóját, hogy itt az ideje megvásárolni a végleges verziót.

 

seven_aurora_.jpg

 

A letöltéssel nem kell majd kapkodni, ugyanis a korábban szerkesztői hiba miatt kiszivárgott információk mással kapcsolatban is igaznak bizonyultak. A Windows 7 RC-nek nem lesz letöltési limitje, így bárki szabadon hozzáférhet majd - a regisztrációs kulcsok számát sem korlátozzák.

 

A tervek szerint nem lesz RC2, legalábbis a Microsoft azt állítja, a Windows 7 esetében csak egy Release Candidate változat lesz. A következő fázis az RTM, amelyben a Microsoft azon partnereinek szállítja az OS-t, amelyek ezzel előre telepítve árulják majd számítógépeiket. Két ilyen cég pedig már meglengette a Windows 7 körülbelüli megjelenési dátumát is. 

 

A Compal elnöke már februárban állította, hogy a Windows 7 idén ősszel jelenik meg, ezt az elképzelést pedig tovább erősíti az Acer bejelentése is. Bobby Waltkins, az Acer nagy-britanniai marketingigazgatója a Pocket-Initnek adott interjújában elmondta, hogy Z5600-as minden-egyben-PC-jük október 23-án kerül a piacra - méghozzá a Windows 7 előre telepített, végleges verziójával.

 

A Windows 7 RC keddi megjelenéséig Ön is utána olvashat korábbi írásunkban, hogy vajon fut-e az új OS az Ön számítógépén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.