Hirdetés

Ingyenes ellenszer rootkit ellen!



|

Ingyenesen letölthető a Sophos Anti-Rootkit, mely ismeretlen "fajok" ellen is bevethető.

Hirdetés

Sokat hallott szó a rootkit, legtöbben valamiféle vírust értenek alatta. Igazából nem erről van szó, a rootkit olyan program, melyet rendszerint hackerek hagynak maguk után betörés során, hogy megkönyítsék visszatérésüket. Tipikusan bejutást biztosít a rendszerbe és álcáz más, kártékony szándékkal bejuttatott programokat. Ezek gyakran hátsó bejárat funkciót látnak el, hálózati adatcsomagokat és billentyűleütéseket is naplóznak és sok egyéb funkciót is elláthatnak. Elmondható, hogy legtöbben semmiképpen sem szeretnénk magunknak ilyet.



A Spohos új szoftvere felismer és eltávolít bármilyen ismert és nem ismert változatot, emellett figyelmezteti a felhasználót (adminisztrátort), ha az eltávolítás tönkretenné az operációs rendszert.



A tavalyi év végén a Sony BMG Music Entertainment segített a világ háziszótárába belevésni a rootkit kifejezést, mikor is visszahívott milliónyi CD albumot, melyeken rootkit technológiával rejtették el a másolásvédelmi eljárást. A Sony rootkitje, mely a hanglemezek lejátszása során települt a rendszerbe ténylegesen aláásta a számítógép biztonságát. Hackerek ki is bocsátottak egy kémszoftvert, mely a Sony rootkit segítségével rejtette el magát a rendszerben.

 

Windows NT, 2000, XP, and Windows Server 2003 rendszereken használható a Sophos Anti-Rootkit. Grafikus kezelőfelületet kínál az ártalmas szoftverek felderítéséhez és eltávolításához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.