Hirdetés

Ingyenes navigációs szoftver Androidra



|

Adatkapcsolat nélkül is működik az OpenStreetMap adatbázisát használó megoldás.

Hirdetés

Hiánypótló alkalmazás debütált nemrég az Android Marketen, a NavFree személyében ugyanis az első külsős fejlesztésű, teljesen ingyenes navigációs szoftvert üdvözölhetjük a piactéren. Az OpenStreetMap adatbázisával dolgozó alkalmazás eddig csak az Apple App Store-ból volt elérhető, az ott elért 3,7 milliós letöltési mutatója alapján pedig érdemes adni neki egy esélyt a legalább Android 2.2 rendszerrel szerelt eszközökön is.

 

 


A NavFree érdekessége, hogy lehetőség nyílik a segítségével adatkapcsolat nélkül navigálni, amellyel egyrészt hatalmas összegeket lehet megtakarítani adatforgalmon, másrészt a szolgáltatók által hiányosan lefedett területeken is működőképes marad - csak naprakészen kell tartani a letöltött térképeket.


A szoftver fejlesztője szerint az OpenStreetMap adatbázisában a felhasználók havonta körülbelül 20 ezer módosítást végeznek, így rohamos tempóban javul a térképek minősége. Sejthető módon a magyarországi adatok sokszor meglehetősen pontatlanok, ám a megoldás ingyenességét figyelembe véve egy szavunk sem lehet rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.