Hirdetés

IObit Advanced SystemCare 10 Pro - szerezd meg egy előfizetéssel

|

Széles körű rendszeroptimalizáció mellett spyware-védelmet, és több tucat apró-cseprő segédprogramot is kínál az IObit fizetős alkalmazása, amely az év végi előfizetői akciónk alapcsomagjában is helyet kapott az 1 TB tárhely, és friss Office kliensek mellett.

Hirdetés

A PC World 25. születésnapja alkalmából az Advanced SystemCare 10 kiadásának Pro változatát a PC World előfizetés részeként is megvásárolhatod, mindössze 19 980 forintért. A csomagba a 12 PC World magazinon felül 1 TB online tárhely, Office 365 Personal előfizetés, éves vírusvédelmi csomag, android adatmentő alkalmazás és többek között egy professzionális szoftverkarbantartó is került. Ha pedig ennél is többre vágysz, a prémium előfizetés részeként egy FSP külső akkumulátor, ajándék póló és plusz egy választható ajándék is a tiéd lehet. További részletek: pcworld.hu/elofizetes. Mire képes a segédprogram? Megmutatjuk neked.

Használatuk során a számítógépek rendszereit fokozatosan lelassítja az adatszemét. Ez régebben különösen sok fejfájást okozott, hiszen a jelenleg elterjedteknél gyengébb processzoroknak, továbbá a masszívan kevesebb rendszermemóriának köszönhetően érezhetően jelentkezett a probléma. Tegyük hozzá, hogy a Windows 7 előtt a Microsoft operációs rendszerei valamilyen oknál fogva idővel maguktól is behúzták a kéziféket, a felhasználóknak nem kellett kismillió programot, esetleg kártevőket telepíteniük a lassulás előidézéséhez. Egy ilyen környezetben adta magát, hogy komplett iparág épüljön az egy kattintással kezelhető PC-gyorsító programok köré.Ezen iparág egyik jeles képviselője az IObit. A cég Advanced SystemCare 10 terméke ingyenes és fizetős változatban is elérhető, cikkünkben az utóbbiról lesz szó. A készítő webhelye szerint az alkalmazás egy all in one svájci bicska: többek közt felgyorsítja a PC elindulását és általános működését, kitisztítja a regisztrációs adatbázist és a háttértárat, növeli a privát szféra védelmét, a webkamerás eszközök esetében lefényképezi a számítógépünkre illetéktelenül bejelentkezni próbálókat, és valós idejű spyware-védelmet is kínál.

Az Advanced SystemCare 10 Pro elindítása után igényes kezelőfelület tárul a felhasználó elé. A menürendszere füles elrendezésű, alapértelmezetten a hétköznapok során leggyakrabban használt [Tisztítás és Javítás] nevű jelenik meg, méghozzá egy prominens [Ellenőrzés] gombbal. A gomb alatt testre szabható, hogy milyen tisztítási és optimalizációs műveletek fussanak le, ezek közül gyárilag csak a legfontosabbak vannak kipipálva. Az ellenőrzés lefuttatása után tételesen áttekinthetjük, hogy milyen optimalizációs tevékenységeket szeretne végezni a program, végül felhasználói jóváhagyásra életbe léptethetők a változtatások.

Hirdetés


A szoftver főmenüjében négy további fül található, ezeken keresztül temérdek másodlagos fontosságú funkciót érhetnek el a felhasználók, nézzünk néhány érdekesebb elemet. A [Gyorsítás] fülön némi extra sebesség elérése érdekében bekapcsolhatjuk a nem feltétlenül szükséges folyamatokat leállító és memóriát felszabadító [Turbo Boost]-ot, míg az [App/Toolbar Cleaner] menüben kezelhetjük a telepített alkalmazásokat és a böngészős bővítményeket. Utóbbi nem beépített funkció, a gombra való kattintás után az Advanced SystemCare telepítése során csendben installált IObit Uninstaller Free program nyílik meg. A [Védelem] fülön többek közt bekapcsolhatjuk a valós idejű spyware-védelmet, a már említett kamerás betolakodófotózást, Windows 10 esetében pedig kikapcsolhatunk néhány privát szférát is érintő telemetrikai szolgáltatást. Az [Eszköztár] fül körülbelül két tucat apró-cseprő segédprogramot kínál, például biztonságos fájltörlőt, törölt fájlok visszaállítására kitalált programot, időzítéses rendszerleállítót. Az utolsó fül a [Műveletközpont] nevet kapta, ezen az IObit a további fizetős programjait próbálja rásózni a nagyérdeműre.

Tesztelése során az IObit Advanced SystemCare 10 Pro nem okozott semmiféle problémát a rendszerünk működésében. Érezhető gyorsulást ugyan nem tapasztaltunk, bár ez nem okozott meglepetést a jól karbantartott tesztgépünkön. Régóta vita van arról, hogy a rendszerkarbantartók ténylegesen hasznosak-e vagy sem, de az tény, hogy az IObit megoldása rendkívül gazdag funkcionalitással rendelkezik, így érdemes a Pro kiadását a gépünkön tartani, részletesen szabályozva a működését, egyedi szabályokat beállítva. Szerencsére erre a PC World előfizetőinek lehetősége van, amennyiben kihasználják az év végi akciónk előnyeit.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.