Hirdetés

IObit Driver Booster Pro 3 – a meghajtóvadász



|

Mit sem érnek a számítógépeinkben lévő hardverek, ha azok illesztőprogramjai elavultak és instabilak. A driverek egyszerű frissen tartására vállalkozik az IObit szoftvere.

Hirdetés

A PC World előfizetői egy évig ingyen használhatják a driverfrissítő PRO kiadását, amely mellé Office 365 Personal éves előfizetést - 1 TB tárhellyel -, két eszközre telepíthető éves Panda védelmet, WinUtilities díjnyertes rendszerkarbantartót, valamint professzionális Zoner képmenedzsert is ajándékba adunk. Bővebb információ: pcworld.hu/elofizetes

---

Néhány évvel ezelőtt a Windows telepítése után az első feladatot szinte mindig a számítógépünk hardveres komponenseihez készült meghajtóprogramok installációja jelentette. Ezek nélkül a driverek nélkül nemhogy a touchpad, de a hangvezérlőtől a hálózati kártyáig szinte semmi sem működött. Mára jelentősen megváltozott a helyzet, hiszen ha nem a legújabb fejlesztésű hardverekkel rendelkezünk, akkor a Windowsban jó eséllyel vannak valamiféle - nagy vonalakban működőképes - meghajtók PC-nk komponenseihez, plusz egyes driverek frissítései néha a Windows Update-en keresztül is elérhetővé válnak.



Mindez nem jelenti azt, hogy minden egyes hardverünkhöz a leggyorsabb, legstabilabb, legbiztonságosabb drivert használja a Windows, így továbbra sem csak a videokártya meghajtószoftverét érdemes manuálisan frissíteni. Dolgunkat nehezíti, hogy a népszerű felhasználói alkalmazásoktól eltérően az illesztőprogramok friss verzióinak megjelentéről ritkán értesülünk a hírekből, így nehéz ügy kézi vezérléssel naprakészen tartani a rendszerünket.

Driverkereső kisiparos

Szerencsére van megoldás, az IObit Driver Booster 3 például mindig friss drivereket ígér felhasználóinak.  Az alkalmazás jó eséllyel felismeri a számítógépünkben lapuló összes hardvert, hiszen jelenleg körülbelül 200 ezer darab különféle komponens található az adatbázisában. Effektíve három dologra képes: frissíteni az elavult meghajtókat, kijavítani a nem működőképeseket, továbbá telepíteni a teljesen hiányzókat. A Driver Booster elindítása után automatikusan lefut az első ellenőrzés, amelynek során a program felméri számítógépünk hardveres-szoftveres állapotát, majd azonnal kijelzi kezdőlapján a frissítésre vagy telepítésre szoruló drivereket.



Egyenként és egy füst alatt egyaránt elvégeztethető a frissítési művelet, ilyenkor Windows rendszer-visszaállítási pontot is készít az IObit megoldása. Az elavultként számon tartott driverek neve melletti lenyíló menüben megtekinthetjük a régi és új meghajtó verzióját, kiadási dátumát, továbbá exportálhatjuk egy szövegfájlba az elavult meghajtók listáját. Érdekes extra, hogy a Driver Booster az Adobe Flash és Microsoft Visual C++ futtatói környezetek frissességét is ellenőrzi, mivel ezek aktuális változatainak használata fontos lehet a játékosok számára. Érdemes megemlíteni, hogy gyári beállítások mellett a Driver Booster 3 kizárólag WHQL minősítésű drivereket telepít, ezek stabilitását a hardvergyártó mellett a Microsoft is ellenőrizte.

Hirdetés


Az alkalmazásnak ingyenes verziója is létezik, az előfizetőink számára kínált pro változat előnyei közül kiemelendő az illesztőprogramok nagyobb letöltési sebessége, a leginkább elavult és ritka driverek előrehozása a telepítési listában, az automatikus driverfrissítés, az illesztők régi verzióinak automatikus biztonsági mentése és visszaállíthatósága, továbbá a technikai támogatás.

Néha tolerálni kell

Összességében meg voltunk elégedve az alkalmazás működésével, a fejlesztő ígéretének megfelelően valóban nagyon korrekt módon képes naprakészen tartani a számítógépek illesztőprogramjait. Telepítésekor viszont érdemes odafigyelni a PUP-veszélyre: az IObit elsőként Advanced SystemCare nevű ingyenes programját próbálja rásózni a nagyérdeműre, majd e-mail-címünkért cserébe egy angol nyelvű e-bookot akar küldeni. Az alkalmazás Free és Pro változatai egy telepítőkészletben kaptak helyet, így a Pro licenckulccsal rendelkezőknek a menüben kell ingyenesről fizetősre módosítaniuk a telepített program licencét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.