Hirdetés

IObit Uninstaller 4: eltávolítás szemét nélkül



|

Jó munkát végez az ingyenes takarítóprogram.

Hirdetés

Szerencsére sok remek intelligens programeltávolító van a piacon, amelyek mind képesek a szoftverek törlését követően az adatszemetet is kipucolni, legyenek azok a registryben vagy bárhol a merevlemezen. Mindannyian felülmúlják a Windows beépített megoldásának tudását (amely csak felszínes törlésre képes), legyen szó bármilyen módszerről. A Comodo segédprogramja például a telepítés közbeni monitorozásban erős, míg a Revo az utólagos szkennelés mellett tette le a voksát.

Hirdetés


Az IObit Uninstaller hibrid megoldással dolgozik, a gyakran használt programok adatszemetének helyét adatbázisa segítségével határozza meg, ami kétségtelenül sokkal gyorsabb, mint az utólagos keresés, ám ha az adott szoftver nem elterjedt, nem ismeri azt, akkor szintén a szkennelést választja, amit a honosítók „Hatékony ellenőrzésnek” kereszteltek. Már a felhőalapú intelligencia is olyan elem, amely miatt különleges a tajvani cég célprogramja, ám rendelkezik egy gyors eltávolítási lehetőséggel is, amelynek aktiválásával nem kell külön lefuttatnunk a szanálandó szoftver varázslóját, Uninstalleren keresztül kezelhetjük.


A négyes verzióban ezen felül megjelent a modern Windows 8-alkalmazások megtisztítása is, ami a konkurenseknél hiányosság, illetve a böngésző-beépülőket szintén itt kezelhetjük, bár ezt a funkciót még lehetne finomítani, egyelőre ugyanis ömlesztve zúdítja ránk adatait. Mint ahogy takarítója is lehetne egy fokkal alaposabb, a ProgramData alatt lévő mappákat ugyanis szisztematikusan hátrahagyja.


Névjegy

Ár: ingyenes
Fejlesztő: IOBit
Teljesítmény: 8
Szolgáltatás: 8
Ár/érték: 9


Adatok

adatbázis- és utólagoskeresés-alapú teljes eltávolítás
automatikus backup
Windows Update frissítések kezelése
böngésző-beépülő takarítása
fájlmegsemmisítő
csoportos eltávolítás


Előny: egyszerű kezelés, gyors eltávolítás
Hátrány: kihagyja a ProgramData mappákat


Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.