Hirdetés

IoT-eszközökre megy a Cortana



|

A Harman Kardon pedig jövőre egy Cortana-alapú Google Home- és Amazon Echo-riválist dob a piacra.

Hirdetés

A Microsoft ugyan nem akar saját riválist állítani a Google Home vagy az Amazon Echo okoshangszóróknak, azonban nagy terveket dédelget, és szeretné, ha az okosotthonokban lévő eszközök a Cortana hangasszisztenst használnák. 

Hirdetés

A redmondi cég a WinHEC során árulta el a fejlesztőknek, hogy a Cortana a Windows-alapú eszközöket jobban célba veszi, és hűtőkre, termosztátokra és más Internet of Things-eszközökre is eljut a jövőben. 

A Windows 10 IoT Core egy olyan verziója a Microsoft rendszerének, amelyet okoskütyükön való futtatásra terveztek. A Cortana-támogatást a Windows 10 Creators Update hozza majd el rá, 2017-ben. 

Egyelőre kevés részlet derült ki, de annyit már tudni, hogy a Microsoft elsőként a kijelzővel rendelkező IoT-eszközökre építene. 

Ezzel egyszerre arra is fény derült, hogy a Samsung tulajdonában lévő Harman Kardon jövőre kiad egy Amazon Echo-riválist, ami a Cortanára épít

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.