Hirdetés

Ismét javított a Windows 8



|

A webforgalom alapján már 5,4 százalékon áll a Windows 8.

Hirdetés

A Windows 8 továbbra is erősen küzd, hogy fel tudjon mutatni egy komolyabb részesedést az asztali operációs rendszerek között. A Net Applications statisztikái szerint ismét sikerült javítania a Microsoft csempés rendszerének, miután júliusban 5,4 százalékos piaci részesedést tudhatott a magáénak. 

Ez egy ismételt emelkedésnek volt tekinthető, hiszen júniusban még 5,1 százalékon állt a Windows 8 - amely egyébként pont akkor előzte meg végre a Vistát. A legkedveltebb asztali rendszer ugyanakkor továbbra is a Windows 7 maradt, a webes forgalom 44,5 százaléka ezen keresztül zajlott. 

A Windows XP gyakorlatilag maradt 37 százalékon, amivel elmondhatja, hogy még nyugdíjasként is igazán jól tartja a frontot: nem sokkal áll rosszabbul, mint tavaly, amikor 42 százalékot hasított ki a piacból. A júniusban felbukkant Windows 8.1 előzetese jelenleg 0,02 százalékot tesz ki. A Windows összesítésben 91,5 százalékot tudhat magáénak, a Mac OS 7,1-et, míg a Linux 1,2-t. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.