Hirdetés

Ismét veszélyben a legális Vista



|

Újabb biztonsági hibát fedeztek fel az új Windowsban.

Hirdetés

Szinte már a Vista megjelenésével együtt elérhetővé váltak olyan segédprogramok, amelyekkel elkerülhető volt az aktiválási folyamat. Ezek egyszerűen elhitetik az operációs rendszerrel, hogy az aktiválásig folyamatosan harminc nap van még hátra, így az minden további nélkül képes működni, akár az idők végezetéig. Nemrég azonban új "segédprogram" ütötte fel a fejét, amely egy beépített törést használ ki az aktiváció elkerüléséhez.

 

Bizonyos rendszerintegrátor-cégeknek sikerült elérni a Microsoftnál, hogy saját számítógépeiken ne kelljen külön aktiválni az operációs rendszert - ezt a Windows XP-ből "Corporate" néven ismerhetjük. A Vista ezt egy speciális BIOS-funkcióhívásból ellenőrzi, amelyet azonban egy külön telepíthető emulátorral át lehet vágni, így elhitetve a programmal, hogy például Dell gépet használunk. Ezután már csak egy Dell termékkulcsra lesz szükségünk - ha ezzel telepítünk, a Windows rá sem fog kérdezni az aktiválásra, egyszerűen átugorja azt.

 

Közel sem olyan tökéletes tehát az operációs rendszer kalózkodás elleni védelme, mint ahogy azt az előzetes bejelentésekből sejteni lehetett volna - de ez előbb-utóbb egészen biztosan változni fog.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.