Hirdetés

Itt a VLC Media Player új verziója Mac OS-re is



|

Régi Mac gépekre is elérhető a VLC Media Player

Hirdetés

A PC-s körökben méltán népszerű mindenevő VLC Media Player médialejátszó Mac OS X alatt futó változata elérte az 1.1.8-as verziószámot. A frissítéssel hibajavításokhoz és új kezelőfelülethez is jutnak a Mac felhasználók.

 

A 0.9.2-es VLC Media Player változat felülete

 

Nem csak a PC-s felhasználók szeretik, ha lejátszóprogramjuk mindenféle kodekek feltelepítése nélkül is mindenevő. Mac OS X (és emellett Linuxon, FreeBSD-n, QNX, Solaris és Syllable) alá is elkészülnek a keresztplatformos fejlesztés telepítőkészletei, melyek megtalálhatók a VideoLAN fejlesztőcsapat honlapján.

 

Első pillantásra az új 1.1.8-as változatban megváltozott a betűk színe a lejátszólistában, és a vezérlőelemek és panelek kontúrja is más lett. A VideoLAN fejlesztői szerint az új verzió elsősorban további hibajavítások és biztonsági fejlesztések miatt jött ki. Emellett megjelent az új Dirac enkoder (libschroedinger alapon) és ijavították a TXT feliratok automatikus érzékelését is. Bekerült az új VP6/Webm kódoló, a Bali is, javítottak a Winamp2 skinek támogatásán, a fordításokon, az mp4, ogg és ape demuxereken és sok más apróságon is.

 

Régebbi Apple számítógépek (pl. iMac, iBook) tulajdonosai is örülhetnek, mert nem csak Intel platformra elérhető a szoftver, PowerPC-s fordítása is ugyanott.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.