Hirdetés

Itt a Windows 10-re szánt Facebook és Messenger



|

Ezen felül megérkezett Windows 10 Mobile-ra az Instagram.

Hirdetés

A Facebook és Microsoft tavaly októberben ígéretet tettek arra, hogy Zuckerberg cégének népszerű szolgáltatásai jól használhatóak kliensprogramokon keresztül is elérhetőek lesznek a Windows 10 és Windows 10 Mobile rendszereken. Csütörtökön többé-kevésbé eljött a nagy nap, részben elérhetővé váltak a beígért, univerzális keretrendszerre épülő kliensek.


Hirdetés


A három közül a legfontosabb alkalmazásnak a Facebook nevezhető. A szoftver már néhány percnyi használat után is sokkal használhatóbbnak tűnik az elődjénél, bár van még rajta mit reszelni rajta. A talán legjobb újítása, hogy a lekattintott weblapokat egy böngészőben nyitja meg, így nem kell oda-vissza váltogatni az alkalmazás és az alapértelmezett böngésző között. A legnagyobb hiányossága, hogy egyáltalán nem érhető el benne a chat, ehhez a dedikált Messenger alkalmazást kell telepíteniük az érdeklődőknek.


A Facebook és Messenger egyelőre csak Windows 10-en használhatóak. A Facebookból mindenképp lesz Windows 10 Mobile változat, míg a Messenger mobilos kiadásáról egy árva szó sem olvasható a Microsoft új alkalmazásokat bejelentő blogbejegyzésében.


A harmadik frissen kiadott facebookos alkalmazást az Instagram jelenti, a társaival szemben ez csak a Windows 10 Mobile rendszeren érhető el. Támogatja a közvetlen üzenetküldést, a keresést és felfedezést, több fiókot is beköthetnek a felhasználók.


Mindhárom új alkalmazás támogatja az élő csempéket.


(Forrás: Microsoft | Áruház linkek: Facebook, Messenger, Instagram)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.