Hirdetés

Megérkezett az IE9 legújabb előzetese



|

Béta megjelenés ide, vagy oda, a Microsoft kiadta az Internet Explorer 9 hatodik technológiai előzetesét.

Hirdetés

Az Internet Explorer 9 bétájának a megjelenésekor azt hihettünk, hogy a böngészőnek már nem lesz több technológiai előzetese. Nem így lett, ugyanis a Microsoft a tegnapi napon kiadta az IE9 legújabb előzetesét, amely néhány újdonsággal gazdagodott az előző kiadáshoz képest.

 

 



Az új kiadásban tovább javították a JavaScript-motor teljesítésménjét, így az már a SunSpider tesztjén megelőzi a Firefox 4.0 előzetes kiadását is; újonnan bekerült a CSS3 2D transform-ok és a szemantikus címkék támogatása, valamint a böngésző készítői új fejlesztői sablonokat tettek elérhetővé az Internet Explorer Test Drive oldalán.

Míg a javított JavaScript-teljesítmény elsősorban a gyorsabb böngészésben érhető tetten, addig a CSS3 2D transformok és a szemantikus címkék támogatása a HTML5 fejlesztés kapcsán lehet érdekes. A szemantikus címkék révén ugyanis a webfejlesztők egyszerre több jelentést kapcsolhatnak oldalaikhoz, így pontosabban közölhetik a keresőmotorokkal és böngészőprogramokkal, hogy valójában milyen tartalmak is találhatók rajtuk.

 

 

 


 
A szoftvercég emellett továbbra is nagy hangsúlyt fektet a korábbi IE9-verzióban bevezetett hardveres gyorsításra, amelynek révén még akadálytalanabbá válhat a böngészési élmény. Annak érdekében, hogy az utóbbi évek, évtizedek hardveres fejlesztései az internet világában is érezhetővé váljanak, a Microsoft számos partnerrel működik együtt, köztük az AMD-vel, az NVIDIA-val és a Dell-el is.
 
Az elsősorban webfejlesztőknek szánt IE9 Platform Preview 6 az IETestDrive.com oldalról tölthető le, ahová számos új sebesség, html5 és grafikus demók is bekerültek, melyekben megismerhetők a verzió újdonságai. Az új verzió a korábbi Platfrom Preview verziókhoz hasonlóan az Internet Explorer 8 és az IE9 Beta korábbi kiadása mellé települ, tehát a korábban telepített böngészők használhatók maradnak, és velük párhuzamosan próbálhatók ki a Platform Preview újdonságai.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.