Hirdetés

Itt az újabb hatalmas DDoS-támadás



|

Libéria internetkapcsolatát bénította meg az újabb nagy támadás.

Hirdetés

A tegnapi napon került sor egy újabb nagy DDoS-támadásra, amely ezúttal Libéria internetkapcsolatát bénította meg. Most is a Mirai malware-t használták

Hirdetés

A kártevő lehetővé teszi a támadóknak, hogy feltörjék a gyengén védett IoT-eszközöket (okoshűtőket, okoskamerákat, stb.), majd az adatokkal egyetlen forrást vegyenek célba, megbénítva a szervereket, és így elvágva a hétköznapi felhasználókat. 

A támadás azokra a cégekre koncentrált, amelyek Libéria egyetlen tenger alatti internetkábelétől függnek. Enélkül az eleve korlátozott elérést teljesen meg tudják szüntetni. 

A támadás most is hullámokban érkezett, vagyis a támadók a saját képességeiket tesztelték. 

Az eset azért nagyon aggasztó, mert a Mirai kártevő használóinak ha elég erőforrás áll a rendelkezésükre, akkor egy egész nemzet rendszereire komoly hatással lehetnek. 

A biztonsági szakértők szerint a DDoS-támadások egyre erősebbek és komolyabbak lesznek, főleg, hogy egyre több a piacon a gyengén védett eszköz. Hamarosan nem csak attól kell tartani, hogy nem jön be a Twitter. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.