Hirdetés

Játokosok: irány a Vista!



|

Kizárólag a Windows Vistához készül el a DirectX 10-es verziója

Hirdetés

Úgy tűnik mindenképpen váltanunk kell XP-ről Vistára, amennyiben továbbra is játszani szeretnénk. A hírek szerint, a Microsoft új grafikus alkalmazásprogramozási felülete csak a Windows Vistában lesz elérhető, az XP-hez már nem fogják kiadni. Ez egyben azt is jelenti, hogy a DirectX 10-re írt alkalmazások futtatásához feltétlenül szükség lesz a Vistáraa.

Az ATI részéről Richard Huddy, aki a szoftverfejlesztőkkel való kapcsolattartásért felelős, elmondta, hogy a Vista egyaránt tartalmazni fogja a DirectX 9-et és DirectX 10-et, utóbbit valószínűleg már Windows Graphics Foundation 2.0 néven. Az ATI és az NVIDIA korábban azt tervezték, hogy már az idei év végén kiadják a DirectX 10-et támogató grafikus chipjeiket, de jelen pillanatban úgy tűnik, mindez csak a Vista megjelenése után fog bekövetkezni, ugyanis az új operációs rendszer nélkül a legfontosabb újdonságukat nem lehet majd kihasználni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.