Hirdetés

Java versenyt hirdet a Sun



|

Hirdetés

Ezzel a rendezvénnyel a cég egyben évfordulót is ünnepel, hiszen idén 10 éve annak, hogy a technológia elindult hódító útjára a nagyvilágban. A versenyt természetesen nem csak az ünneplés, hanem stratégiai megfontolások is motiválják, hiszen a Sun mindig arra törekedett, hogy a lehető legtöbb fórumon keresztül ösztönözze a Java minél szélesebb körben való elterjedését, különös tekintettel az üzleti szférára. Ez a hozzáállás kétségtelenül meghozta gyümölcsét, hiszen ma már évi 1 milliárd dolláros bevételt hoz a technológia, amely világszerte hozzávetőlegesen 579 millió mobilkészülékben teljesít szolgálatot. Üzleti értéke sem elhanyagolható: közel 100 milliárd dollár!

A jelentkezők ezúttal két kategóriában jeleskedhetnek majd. Egyik elnevezése "a Web-szolgáltatások megvalósítása J2EE 1.4 alapokon", míg a másiké "10 éves a Java". Az előbb említett cím főként olyan programozási tevékenységet foglal magában, amely képes hozzájárulni a vállalatvezetés során előálló pénzügyi, vagy üzleti problémák hatékony megoldásához. A másik megjelölés inkább a kreativitást helyezi előtérbe, hiszen különdíjat kap az a versenyző, aki a legötletesebb Java 1.5-ös szoftvert készíti el, mégpedig maximum 10 kbyte méretben!

A fórum nem titkolt célja az is, hogy elősegítse hazai cégek nemzetközi bemutatkozását, előretörését, amely leghatáékonyabban saját szoftvereknek a Java Verified Programba történő bekerülésével valósítható meg. A részvételi feltételek nem túl szigorúak, bármely magyar állampolgár, illetőleg hazai cég jelentkezhet, amennyiben valós üzleti problémákra megoldást nyújtó, Java-alapú és új, tehát kereskedelmi forgalomban nem kapható szoftverrel rendelkezik. A megjelenési szándékot egy erre szolgáló regisztrációs íven lehet a szervezők felé jelezni 2005. július 15-éig, az elkészült alkotások benyújtására 2005. szeptember 23-áig van lehetőség, az eredmények kihirdetésére pedig ez év vége felé, egészen pontosan október 13-án kerül sor. Az objektív döntés meghozatalához számos szempont nyújt segítséget, mint például a technológiai felkészültség, a dizájn, vagy minőség. A Sun Microsystems külön erre a célra létrehozott szakértői bizottság segítségét veszi majd igénybe a művek kiértékelésekor, melyeket egyébként Windows, Linux, és Solaris rendszereken egyaránt le fognak tesztelni. Az ajándékok között várhatóan lesznek Sun termékek éppúgy, mint például belépők rangos konferenciákra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.